Ingezonden persbericht


Persbericht

Mobility Platform positief over keuzes in Breedbandnota EZ

Het MP is uitermate positief over de gisteren uitgekomen conceptnota 'Breedband: een kwestie van tempo en betere benutting' van Minister Brinkhorst van Economische Zaken. Vooral de grote aandacht voor toepassingen en de samenwerkingsinitiatieven met de ICT-sector zijn een belangrijke stimulans voor mobiele communicatie.

Het Mobility Platform is blij dat de overheid het type en de aard van de infrastructuur ondergeschikt maakt aan de aard van de toepassingen. Deze keuze voor liquid bandwith sluit aan bij de opvattingen van het Mobility Platform, dat de toepassingen in de markt bepalend zijn voor het succes van breedband. Ook de keuze in het rapport voor hybride technologie komt de schaalbaarheid van toepassingen zeker ten goede.

Vooral mobiele toepassingen zullen de komende jaren op grote schaal worden ontwikkeld met gebruikmaking van breedband technologie.

De Breedbandnota van het ministerie van EZ benoemt de overheid als launching customer, maar nodigt ook aanbieders expliciet uit samen met de overheid toepassingen te ontwikkelen. Het Mobility Platform zal deze handschoen namens haar achterban zeker opnemen. Dat er in de nota weinig concrete aandacht is voor mobiele toepassingen, hoeft daarom in het vervolg en de uitwerking geen knelpunt te zijn.

Als voorbeeld van concrete samenwerking tussen overheid en aanbieders van mobiele toepassingen wordt in de nota mobiel betalen genoemd, waarover het Mobility Platform reeds door het Ministerie van Economische Zaken is benaderd voor overleg.

Het Mobility Platform is opgericht om de markt voor mobiele ICT-oplossingen te stimuleren door het inzetten van gerichte communicatieactiviteiten en het vergroten van de kennis over mobiele ICT-oplossingen. Het Mobility Platform richt zich op de Nederlandse zakelijke markt als themagericht en pro-actief communicatieplatform.

Noot voor de redactie (