Universiteit van Utrecht

Persbericht Universiteit Utrecht

Utrecht School of Economics

19 april 2004

Economie viert Onderwijslustrum

Utrecht School of Economics (USE), die onder andere de economieopleiding van de Universiteit Utrecht huisvest, is sinds 1 september 2003 een feit. Ter ere van de oprichting organiseert USE in samenwerking met studievereniging ECU'92 op 21 en 22 april het zogenaamde NULLustrum. Tijdens dit lustrum staat het onderwijs van USE in de schijnwerpers. Twee dagen lang zal USE economiedocenten uit het voortgezet onderwijs, studenten en medewerkers van USE én gasten van binnen en buiten de Universiteit Utrecht ontvangen en een uitgebreid programma bieden met onder meer lezingen, workshops en een paneldiscussie.

Docenten

De eerste dag van het lustrum, woensdag 21 april is de zogenaamde docentendag. Economiedocenten uit heel Nederland zijn die dag te gast bij USE. De lezing tijdens de docentendag wordt verzorgd door prof.dr. Arnold Heertje, hoogleraar geschiedenis van de economie. Hij schreef tientallen boeken over economie, waaronder het bekende 'De kern van de economie', dat al veertig jaar op middelbare scholen wordt gebruikt. Tijdens de rest van de dag krijgen de docenten uitgebreid tekst en uitleg over het hoe en wat van economie bij USE en zijn er verschillende workshops, onder meer over de aansluiting vwo-wo.

Trustspel

Donderdag 22 april is gereserveerd voor de studenten en de medewerkers van USE. De lezing wordt die dag verzorgd door dr. Henk Don, directeur van het Centraal Plan Bureau. Daarnaast vindt er een forumdiscussie plaats waar in- en externe deskundigen op het gebied van economie en onderwijs hun gedachten laten gaan over economie in Utrecht. 's Middags kunnen de studenten deelnemen aan verschillende workshops in spelvorm: de Investmentgame, het Trustspel en de Managementgame.

Meer informatie: Marja Mathijssen, (030) 253 9669, m.mathijssen@econ.uu.nl

Een uitgebreid programmaoverzicht is te vinden via: www.econ.uu.nl