3 e persbericht van 20 april 2004

Eindhoven 20-04-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verkeerscontroles

De politie heeft dinsdag tussen 17.00 en 18.00 uur een verkeerscontrole gehouden op de Ulenpas. Er zijn 24 bestuurders bekeurd die de geslotenverklaring negeerden.

Dinsdagmiddag hield de politie een verkeerscontrole op de kruising Noord Brabantlaan. Acht bestuurders kregen een bekeuring. Vijf reden er door rood en een bestuurder zat in zijn auto (niet handsfree) te bellen. Van twee autos bleek de APK te zijn verlopen.

Maarheeze: Negen personen aangehouden in hennepkwekerij

De politie heeft dinsdagmiddag rond 15.00 uur in een woning aan de Floralaan in Maarheeze negen mensen aangehouden. De negen werden op heterdaad betrapt toen ze bezig waren met de verwerking van de oogst van een hennepkwekerij. In een slaapkamer en op de zolder van de woning waren bijna 700 hennepplanten ondergebracht. Vandaag waren de planten geoogst en de verdachten waren bezig de toppen te knippen. De oogst is in beslaggenomen en zal met de materialen van de hennepkwekerij worden vernietigd. De bewoonster, een vrouw van 29, vier vrouwen en vier mannen van Bulgaarse afkomst, zijn voor nader onderzoek in verzekering gesteld. Hun juiste identiteit moet nog onderzocht worden.

Someren: Hennepkwekerij ontmanteld

Dinsdagmiddag rond 13.00 uur heeft de politie in twee schuurtjes bij een woning aan de Nederweertseweg in Someren hennepkwekerijen aangetroffen. In de schuurtjes waren 1527 planten ondergebracht. De planten en de benodigde materialen zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De 42-jarige eigenaar is op het politiebureau over de kwekerijen gehoord en na verhoor naar huis gestuurd.

Son: Verkeersgeweld

Dinsdagmiddag rond 14.30 uur is op Ekkersrijt in Son een 25-jarige Helmonder flink mishandeld door een 46-jarige Eindhovenaar. De twee hadden onderweg ruzie gekregen over hun verkeersgedrag. Toen ze op Ekkersrijt uiteindelijk stopten ontstond er een ruzie waarbij het slachtoffer met een stok geslagen werd. Hij liep een gebroken arm op en verwondingen aan zijn hoofd. Hij is voor medische behandeling naar een ziekenhuis gebracht. De verdachte meldde zich even later op het politiebureau in Tongelre. Hij vertelde dat hij met een ijzeren koppeling bedreigd werd. De man is voor verder onderzoek ingesloten en de politie is gestart met een onderzoek naar de juiste toedracht van de mishandeling.

Best: Verkeerscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 12.30 en 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Oude Rijksweg in Best. Er zijn 25 bestuurders bekeurd. Het merendeel kreeg een bon omdat de autogordel niet werd gedragen. Tien bestuurders treden te hard , een motor had een verkeerd kenteken en een aanhanger van een auto voerde een foutief kenteken.

Mierlo: Gereedschap gestolen

In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een woning aan de Wilhelminastraat. De woning was in verband met renovatiewerkzaamheden met een houten plaat afgesloten. Die plaat werd vernield. De dief heeft elektrisch gereedschap, onder meer boormachines, een boorhamer, een decoupeerzaag en een afkortmachine gestolen.

Mierlo: Inbraak in woning

Dinsdag tussen 12.00 en 17.00 uur is ingebroken in een woning aan de Geldropseweg in Mierlo. De tuindeuren werden opengebroken. De dieven hebben een tv, een computer, een DVD recorder en twee horloges buit gemaakt.

Heeze: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 13.30 en 15.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ten Borchwardlaan. Er reden twintig bestuurders te hard. De snelste reed 69 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Budel: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 16.00 en 17.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Mulkstraat. Er reden 68 bestuurders te hard. De snelste reed 86 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Veldhoven: Snelheidscontrole

De politie heeft dinsdag tussen 14.00 en 16.00 uur een snelheidscontrole gehouden op De Run in Veldhoven. Er zijn 149 bestuurders bekeurd. De snelste reed 94 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.