Ingezonden persbericht


Rotterdam Basketbal plaatst Francisco Elson in Hall of Fame

Borstel en Lukic prolongeren MVP en MAP-titel

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal heeft tijdens het jaarlijkse gala in het Holland Casino Rotterdam Francisco Elson in de Hall of Fame geplaatst. De leiding van de club was unaniem van mening dat de center, die met de Denver Nuggets momenteel in de play-offs van de NBA actief is, het visitekaartje van de jeugdopleiding van Rotterdam Basketbal is. Eelco Derks, Nick van der Sluis en Virgil Ormskerk gingen Elson voor.

De twee andere prijzen gingen tijdens het diner in de Punto Banco lounge net als in 2003 naar Ron Borstel en Aleksandar Lukic. Van beide spelers, die ook volgend seizoen in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen actief zijn, ging de steun van het publiek naar Ron Borstel. 36,6 procent van de 1774 stemmen werd uitgebracht op de Brabantse guard, die deze zomer naar de Maasstad verhuist om een stagejaar bij Bijl & partners optimaal met basketbal te combineren. Tweede in de verkiezing van meest waardevolle speler werd de Amerikaan Curtis Nash met 31,5 procent, terwijl diens landgenoot Jason Schneeweis (12 procent) als derde eindigde. Het doorgebroken talent Arvin Slagter kon op de vierde plaats 4,9 procent van alle stemmers bekoren.

Tijdens de MVP-verkiezing brak de site van Rotterdam Basketbal alle records. Het grootste aantal bezoekers op een één dag bedroeg 775. De 1774 stemmers was een vervijfvoudiging van het totaalaantal in 2003. Over de titel van MAP kon overigens niet gestemd worden. Bestuur en management besloten Aleksandar Lukic wederom tot meest gewaardeerde speler uit te roepen. In het clinicprogramma van Rotterdam Basketbal is Lukic uitgegroeid tot de ambassadeur van de club.

Rotterdam Basketbal haalde in het seizoen 2003-2004 tweemaal Studio Sport en was bovendien tweemaal te zien bij TV Rijnmond. De thuiswedstrijden van de selectie van coach Erik Braal werden gemiddeld door ruim vijfhonderd (521) toeschouwers bezocht. Het management van de club zal zich in de komende maanden vooral richten op een verbreding van de organisatie. De zoektocht naar een hoofdsponsor is door een samenwerking met Rotterdam Topsport en het sportmarketing Rotterdam Sport Partner inmiddels geïntensiveerd. Uitbreiding van het bestaande budget is volgens bestuur, management en technische staf een belangrijke voorwaarde om in 2005 na afwezigheid van drie jaar weer deel te nemen aan de play-offs.
---