Ingezonden persbericht



---

Pixum onovertroffen door goede prijs-/kwaliteitverhouding
---

De Belgische consumentengids Test-Aankoop
bekroont Pixum tot 'Beste Koop'

Keulen, april 2004

Pixum AG, de eerste Duitse online fotoservice komt opnieuw uitstekend uit een testcase. In vergelijking met 21 Europese Online Fotoservices door de Belgische consumenten vereniging ontvangt Pixum de titel Beste Koop, voor de beste prijs-kwaliteitverhouding.

Sedert de oprichting op 10 april 2000 verkreeg de jonge, snel groeiende onderneming enkele onderscheidingen in de nationale als in de internationale vakpers in Duitsland, Groot-Brittannië, Scandinavië en Nederland. Alleen al in het afgelopen jaar kwam Pixum AG negen maal als beste uit de bus.

Intussen maken meer dan een half miljoen mensen gebruik van Pixums diensten. De 500.000ste klant, Dorothee Koopmans uit Nederland, werd feestelijk ontvangen en kreeg een Nikon Coolpix 2200 camera alsook 500 gratis prints als welkomstgeschenk.

De databank van Pixum bevat op het moment 20 miljoen foto's. Bijna 60 procent van alle foto's worden als professionele fotoafdrukken en/of als foto-funproducten (t-shirts, tassen, puzzels, teddyberen etc.) besteld. Elke Pixumklant heeft de mogelijkheid zijn foto's gratis in Online foto- albums op te slaan en vrienden en familie per E-mail uit te nodigen voor een bezoek.

De jaaromzet in 2003 stemden buitengewoon tevreden. 'De groei betreft zowel de afzet als de omzet. Bijna 150.000 opdrachten werden het afgelopen jaar afgewikkeld. Ongeveer negentig procent van de bestellingen hebben onze klanten binnen 48 uur in hun bezit', laat Daniel Attallah, oprichter en directielid van Pixum AG, weten.

Als creatief dienstverlener staat Pixum AG in nauw contact met haar klanten. 'Zo kunnen wij snel en kundig inspringen op de wensen van onze klanten', aldus Titia Maas, directeur Marketing & International Operations bij Pixum. 'Wij bieden dan ook steeds weer nieuwe producten aan in onze shop. Zojuist hebben we bijvoorbeeld de 11cm afdruk geïntroduceerd. We zijn een van de eerste Online Fotoservices die dit innovatieve formaat aanbieden.'

Over Pixum

Pixum AG is de toonaangevende, onafhankelijke aanbieder van Online Fotoservices in Europa. Naast de gunstige kostprijs en de professionele belichting van digitale foto's op echt fotopapier en de funproducten (fototassen, fotopuzzels, foto-t-shirts, enz.) omvat het totale dienstenpalet van Pixum AG ook gratis online fotoalbums en fotosharing, mobiele fotoalbums en nog veel meer. Regelmatige testcases in verschillende Duitse en inter- nationale vakpublicaties en andere media bevestigen steeds opnieuw de uit- stekende kwaliteit van het Pixumaanbod. Onder www.pixum.com biedt Pixum AG haar volledige dienstenpakket aan in het Engels, Frans, Nederlands en Duits en levert foto's en funproducten van professionele kwaliteit in en naar heel Europa.