Provincie Utrecht

Persbericht

Directeur-rentmeester Utrechts Landschap krijgt provinciale erepenning

20-4-2004
Commissaris van de Koningin mr. B. Staal heeft na afloop van de vergadering van Provinciale Staten de provinciale erepenning uitgereikt aan ing. H.K.M. Lugtmeijer, directeur-rentmeester van de Stichting het Utrechts Landschap. De erepenning wordt bij bijzondere gelegenheid uitgereikt aan een persoon die zich bijzonder verdienstelijk heeft gemaakt voor de samenleving in de Provincie Utrecht.

De heer Lugtmeijer heeft zich in zijn functie als directeur-rentmeester van het Utrechts Landschap sinds 1973 met name ingezet om meer natuur te realiseren in de provincie. De Stichting opereert op twee fronten tegelijk, aan de ene kant in de sfeer van beleidsbeïnvloeding en maar ook op het gebied van de dienstverlening en de ondernemingsgerichtheid richting de vrijwilligers en de leden. In zijn toespraak benadrukte de heer Staal dat de sporen van belangengroeperingen op het gebied van natuurbescherming de afgelopen 10 a 15 jaar duidelijk getrokken zijn. "Het Utrechts Landschap heeft een zeer duidelijke invloed op de politieke besluitvorming in het Utrechtse gekregen. Henk Lugtmeijer is een verpersoonlijking van al deze zaken. Hij weet idealisme uitstekend te combineren met het behalen van praktische resultaten. De accentverlegging naar wat we kunnen doen aan versnippering is te danken aan zijn persoonlijke inzet. Als je hem karakteriseert zou ik het zo omschrijven: als je met hem in aanraking komt vraagt hij eerst wat je er van vindt, terwijl hij tegelijkertijd op je tenen gaat staan".

In zijn dankwoord stelde Henk Lugtmeijer zeer vereerd te zijn. "Voor mij was dit volkomen onverwacht en ik hoop dat deze penning uitstraalt op allen die het werk uitvoeren. Utrecht is een topprovincie. Dat blijkt ook uit het concept van de nota Ruimte, waar de provincie dikwijls in genoemd is. Onze provincie is rijk aan open ruimte. Het provinciaal bestuur bepaalt hoe er met deze ruimte omgegaan moet worden. Als het zaken wil doen, moet het de troeven in de hand houden. De Ecologisch hoofdstructuur in Utrecht moet in 2018 gereed zijn. Dat is snel, en ik hoop de realisatie mee te maken".

Laatst gewijzigd op 04/20/2004 11:33:25 AM. Paginabeheer: Frank.Santman@provincie-utrecht.nl