Gemeente Moerdijk


STIMULERINGSBIJDRAGE VOOR SENIOREN- EN STARTERSWONINGEN

Het college heeft besloten om de raad voor te stellen een stimuleringsbijdrage op de grondprijzen te geven voor het bouwen van senioren- en starterswoningen.

Op 18 maart is er een gecombineerde commissievergadering Bestuur en Middelen en Fysieke Infrastructuur geweest waar een discussienota over de grondprijzen woningbouw 2004 met betrekking tot een stimuleringsbijdrage is behandeld. De commissie is akkoord met de voorgestelde grondprijzen en de bijbehorende verschillen in categoriëen.

De commissie heeft aangegeven dat het bouwen voor senioren en starters, voor zowel koop- als huurwoningen, bijzondere aandacht moet krijgen. Aan dit type woningen is de meeste behoefte. Door het geven van een stimuleringsbijdrage op de grondprijzen kan het aantrekkelijker zijn om senioren- en starterswoningen te bouwen.

In de toekomst kan het zijn dat er ook een stimuleringsbijdrage voor andere doelgroepen wordt gegeven, zoals gehandicapten en doorstarters. Dat is echter op dit moment niet aan de orde. Er wordt geen stimuleringsbijdrage toegekend voor het bouwen van woningen in de midden- en dure klassen. Ook wil de commissie, met uitzondering van Onafhankelijk Moerdijk, geen stimuleringsbijdrage geven voor het bouwen in de kleine kernen.

De commissie buigt zich op 11 mei over het voorstel om een stimulerings-bijdrage te geven aan deze twee doelgroepen. De raad besluit op 8 juli.