Gemeente Moerdijk


AANGEVULD BEKOSTIGINGSBESLUIT RIOLERING

Het college heeft vanmorgen besloten om het aangevuld bekostigingsbesluit voor het gebied Achterdijk II en voor de Driehoefijzerstraat in Zevenbergschen Hoek voor te leggen aan de raad. Dit besluit is nodig om de eigen bijdrage te kunnen innen die inwoners moeten betalen voor het aansluiten op de riolering.

De gemeenteraad heeft in maart vorig jaar het Gemeentelijk Rioleringsplan vastgesteld. In dit plan staat dat in het buitengebied 745 percelen zijn zonder adequate rioolvoorziening. De gemeente sluit 162 panden aan op het rioolstelsel, de overigen moeten zelf een voorziening aanschaffen in de vorm van een sceptic tank.

Het aantal van 162 is tot stand gekomen door het vaststellen van een omslagbedrag. De provincie heeft besloten dat alle panden waarvan de aansluitkosten niet hoger zijn dan 7.560,00 door de gemeente moeten worden aangesloten. De raad heeft de eigen bijdrage van de eigenaren van deze panden bepaald op 3.400,00.

In het aangevuld bekostigingsbesluit staat de manier waarop de gemeente de eigen bijdrage kan innen. In principe wil de gemeente een overeenkomst sluiten met de eigenaren van de panden die aangesloten worden op de riolering. Lukt dat niet, dan is er als uiterste middel een aanslag van de baatbelasting.

De raad beslist op 27 mei over het bekostigingsbesluit. Voor die tijd worden de mensen aan de Achterdijk en de Driehoefijzerstraat die vallen onder dit besluit, uitgenodigd voor een informatieavond.