Politie Friesland

Politieberichten van 20/04 (13.00 uur) t/m 21/04 (07.00 uur)

Fryslân 21-04-2004 - Voor meer informatie over de politieberichten kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, via telefoonnummer (0900) 88 44.

Hurdegaryp: aanrijding met letsel

Een 52-jarige inwoner van Burdaard is maandag rond 08.30 uur gewond geraakt bij een aanrijding aan de Jintewarren. De man reed op een tractor en werd van achteren aangereden door een andere tractor die werd bestuurd door een 53-jarige inwoner van Burgum. De Burdaarder is met letsel aan zijn enkel naar het ziekenhuis gegaan.

Harlingen: winkeldiefstal

De politie heeft dinsdag rond 16.20 uur een 14-jarige jongen uit Harlingen aangehouden in een winkel aan de Ieslumbuorren. De eigenaar was even weg en zag toen hij terugkwam de jongen van zijn oprit fietsen en ontdekte dat hij geld miste. De man, een 41-jarige inwoner van Harlingen, ging direct achter de verdachte aan die meteen bekende. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: winkeldiefstal

De politie heeft dinsdag rond 16.40 uur een 33-jarige inwoner van Leeuwarden aangehouden aan het Naauw. Een getuige belde de politie nadat hij zag dat de man labels van zijn een paar schoenen trok. De man bleek deze schoenen uit een winkel aan de Nieuwestad te hebben weggenomen. Een 38-jarige inwoner van Leeuwarden deed aangifte.

Ureterp: jiskefet actie

De politie heeft dinsdag samen met de gemeente Opsterland een actie Jiskefet gehouden. In totaal zijn negen bedrijfsafvalcontainers gecontroleerd op gevaarlijk afval. De controle vond plaats in Frieschepalen, Siegerswoude, Hemrik, Bakkeveen en Wijnjewoude. Tegen vier bedrijven is proces verbaal opgemaakt, voor onder andere de aanwezigheid van een TL-buis, blikken verf en blikken met lakrestanten. Een bedrijf had een container vol gevaarlijk afval.

Leeuwarden: aanhouding zeven verdachten

De politie heeft dinsdag rond 17.30 uur zeven verdachten aangehouden op verdenking van bezit hard-drugs. De verdachten, een 33-jarige man uit Leeuwarden, 42-jarige man uit Leeuwarden, een 18-jarige man uit Burgum, een 21-jarige man uit Leeuwarden, 39-jarige man zonder vaste woon- en verblijfplaats, een 35-jarige man uit Leeuwarden en een 31-jarige man uit Leeuwarden zijn aangehouden aan de Weaze, de Arendstuin, het Ruiterskwartier, de Emmakade en de Curacoastraat.

Tijdens de aanhouding van de man zonder vaste woon- en verblijfplaats gooide de verdachte iets weg. Dit bleek een plastic kokertje te zijn met daarin veertien bolletjes cocaïne en twee bolletjes heroïne. In de verblijfplaats van de verdachte aan de Curacoastraat trof de politie nog een hoeveelheid verdovende middelen aan. Twee andere aanwezigen in de woning zijn daarna ook aangehouden.

Elsloo: controle seksclub

Woensdagvond, 14 april heeft het regionale prostitutieteam Fryslân een seksclub in Elsloo gecontroleerd. Het doel van de controle was om te bepalen of in de club wordt gewerkt volgens de gestelde eisen zoals die in de vergunning staan benoemd. De politie heeft de
identiteitspapieren van de werkneemsters van de club gecontroleerd. In de club trof de politie zeven prostituees aan, een Nederlandse vrouw, vijf vrouwen uit de Dominicaanse republiek en een Duitse vrouw. Drie vrouwen bleken illegaal in Nederland te verblijven. Deze vrouwen is aangezegd dat zij voor 1 juni 2004 Nederland verlaten. De komende tijd zal het prostitutieteam regelmatig seksclubs in Fryslân controleren.

Tjalhuizum: aanrijding met letsel

Dinsdag rond 17.30 uur is een 24-jarige bromfietser uit Hallum gewond geraakt bij een aanrijding aan de Tolhek. De bromfietser wilde waarschijnlijk vanaf het fietspad de weg oversteken en is toen aangereden door de een 48-jarige automobiliste uit Nijland. De bromfietser is op de voorruit van de auto terechtgekomen en daarna in de sloot gevallen. Het slachtoffer is met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Sneek gebracht.

Bolsward: brand in restaurant

De politie heeft dinsdag rond 14.30 uur geassisteerd bij een brand in een restaurant aan de Harlingerstraatweg. Deze straat is afgezet. In een nabij gelegen wijk zijn de bewoners verzocht ramen en deuren gesloten te houden, in verband met aanzienlijke rookontwikkeling. De brand is naar alle waarschijnlijkheid ontstaan in de keuken. De politie heeft de zaak in onderzoek.