Ingezonden persbericht


Teijin Twaron kiest Ubizen voor wereldwijde Managed Security Services

Nederlands chemiebedrijf beveiligt e-mail-, internet- en extranetverkeer met Ubizen OnlineGuardian

Mijdrecht, 21 april 2004 - Ubizen (Euronext: UBIB), de wereldwijd toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions (MSS), heeft met het Nederlandse chemiebedrijf Teijin Twaron een driejarig contract gesloten voor Ubizen OnlineGuardian Managed Security Services. Ubizen OnlineGuardian monitort, bewaakt en beheert de beveiligingscomponenten voor alle in- en uitgaande e-mail-, internet- en extranetverkeer. Als onderdeel van het project realiseert Ubizen voor Teijin Twaron een nieuwe, toekomstvaste beveiligingsomgeving. Teijin Twaron is onder meer bekend door zijn productie van supersterke lichtgewicht aramidevezel Twaron® die wordt toegepast in kogelwerende vesten, optische kabels en remvoeringen, en honderden andere toepassingen om producten te beschermen en/of te verstevigen.

Beveiligingscomponenten, waaronder firewalls, bieden alleen maximale bescherming tegen kwaadaardige aanvallen of andere netwerkbedreigingen indien ze proactief beheerd en gemonitord worden op basis van een vooraf bepaald beveiligingsbeleid. Investeren in de benodigde kennis en vaardigheden is daarom van groot belang. Maar doordat beveiligingscomponenten enorme hoeveelheden loggegevens produceren, is het beheer ervan voor interne beveiligingsteams vaak lastig en tijdrovend. Door deze activiteiten uit te besteden aan Ubizen, kunnen bedrijven hun beveiliging aanscherpen, kosten besparen en waardevolle ICT-mensen en -middelen vrijmaken voor kernactiviteiten.

"Met drie productielocaties in Nederland en meer dan tien verkoopkantoren wereldwijd is een eenduidige, consistente beveiligingsinfrastructuur van cruciaal belang voor Teijin Twaron", zegt Eiso Alberda van Ekenstein, President en CEO van Teijin Twaron. "Daarom zochten we een partner die ons niet alleen kon adviseren over een nieuwe beveiligingsinfrastructuur, maar ook als Managed Security Services Provider de technologie, ervaring en schaalbaarheid in huis heeft om deze omgeving 24x7 te monitoren en te beheren. Onze keuze is op Ubizen gevallen, omdat het bedrijf voortdurend in technologie investeert, een duidelijke focus heeft op MSS en - net als Teijin Twaron - wereldwijd actief is."

"Multinationals als Teijin Twaron, die internet gebruiken voor de communicatie met klanten, partners en tussen vestigingen, zien steeds vaker de noodzaak van een centraal vastgesteld en beheerbaar beveiligingsbeleid", zegt Martin Bergonje, Country Manager Nederland bij Ubizen. "Beveiligingscomponenten kunnen slechts een optimale beveiliging bieden als ze continu beheerd en gemonitord worden. Als een beveiligingscomponent een verdachte gebeurtenis opmerkt, moet er iemand zijn die daar direct op reageert. Ubizen OnlineGuardian helpt bedrijven daarbij op basis van heldere Service Level Agreements en zorgt ervoor dat mensen en middelen beschikbaar zijn voor kernactiviteiten."

De kern van Ubizen OnlineGuardian is de door Ubizen ontwikkelde State & Event Analysis Machine-technologie (SEAM). Deze technologie correleert en classificeert automatisch miljoenen gebeurtenissen van beveiligingscomponenten, waaronder firewalls, antivirusoplossingen, intrusion detection- en authenticatiesystemen. SEAM selecteert snel alleen de echte beveiligingsincidenten waarop beveiligingsspecialisten van Ubizen vervolgens direct actie ondernemen. In de industriële sector werkt Ubizen voor onder meer Fugro, Huntsman en PANanalytical. Volgens onderzoeksbureau Frost & Sullivan is Ubizen de op één na grootste partij in de wereldwijde MSS-markt en loopt het bedrijf voor wat betreft omvang en ervaring vooruit op de rest van de markt.

Teijin Twaron
Teijin Twaron BV, onderdeel van het Japanse Teijin Ltd, produceert para-aramidepolymeren, garen, vezels en pulp. Het bedrijf is bekend van de supersterke aramidevezel Twaron® die vele malen sterker is dan staal, aanzienlijk lichter in gewicht, chemisch bestendig en nagenoeg ongevoelig is voor extreme invloeden zoals hitte en vocht. De vezel wordt o.a. gebruikt in kogelwerende vesten, optische kabels, remvoeringen, en honderden andere toepassingen om producten te beschermen of te verstevigen. Teijin Twaron BV heeft zijn hoofdkantoor en drie productielocaties in Nederland, twee grote verkoopkantoren in Duitsland en de Verenigde Staten, en ruim kleinere verkoopkantoren en meer dan 30 agenten wereldwijd. Bij Teijin Twaron BV in Nederland werken zo'n 1.100 mensen.

Ubizen
Ubizen is de toonaangevende leverancier van Managed Security Solutions voor wereldwijd opererende organisaties. Bedrijven vertrouwen op Ubizen OnlineGuardian voor het 24x7x365 beheren, monitoren en ondersteunen van beveiligingscomponenten. Het Professional Services Team is een aanvulling op Ubizen OnlineGuardian managed services en ondersteunt bedrijven bij het plannen en implementeren van beveiligingsbeleid en -infrastructuren. Daarnaast ontwikkelt Ubizen innovatieve oplossingen voor de beveiliging van applicaties.

Ingezonden persbericht