HAY GROUP

Boek verschenen: High Performing Organisations

High Performing Organisations
Vandaag verschijnt het boek High Performing Organisations waarin Hay Group en Corporate Research Foundation het organisatieklimaat van 46 topondernemingen beschrijven. Wat doen deze High Performing Organisations om hun organisatie te verbeteren? En wat doen zij om hun medewerkers te laten schitteren en tot grote prestaties te brengen? High Performing Organisations is een inspirerend en leerzaam naslagwerk. Het is ook een verrassend HRM-instrument voor HRM-professionals en managers, maar ook voor hoger opgeleide starters en young en senior professionals.

Beloftes waar maken
In het huidige economische klimaat wordt hard afgerekend met ondernemingen die niet waarmaken wat ze beloven. Het vertrouwen van beleggers, analisten, consumenten en medewerkers neemt steeds meer af. Om dit vertrouwen te behouden of te herwinnen, zijn ondernemingen gedwongen om degelijke, snelle en duurzame resultaten te behalen: ze moeten High Performing Organisations zijn.
Hoe pakken andere ondernemingen dit aan? Welke interventies zijn er mogelijk? Wat zijn de effecten van de genomen initiatieven en interventies? Aan de hand van deze uitgave kunnen hoger opgeleide starters en professionals zich een beter beeld schetsen van de organisaties en bekijken met welke onderneming zij een goede match zouden vormen.

Het geheim ontrafeld
In deze uitgave wordt dieper ingegaan op de vraag hoe een onderneming tot grotere prestaties kan komen. Het geheim is gebaseerd op conclusies van een jarenlange studie naar het doen en laten van aantoonbaar succesvolle Amerikaanse ondernemingen. Deze conclusies zijn vertaald in een simpel te hanteren model rondom het organisatieklimaat.

Hoe pakken andere ondernemingen het aan?
In High Performing Organisations komen verschillende ondernemingen zoals Shell, ING, Achmea en Deloitte aan het woord, die concrete initiatieven hebben genomen om hun organisatie te verbeteren. De organisaties zijn onderworpen aan een onderzoek naar het organisatieklimaat waarbij voor ieder bedrijf typerende klimaatdimensies naar voren zijn gekomen.

=============

Voor het aanvragen van een recensie-exemplaar kunt u contact opnemen met Corporate Research Foundation: tel: 020- 624 41 91 of info@crf-nl.com

21 apr 04 09:00