Rode Kruis Vlaanderen

Persbericht

Rode Kruis lanceert 14-daagse stickerverkoop op vrijwilligersdag in Plopsaland

Rode Kruis-Vlaanderen vierde vandaag zijn jaarlijkse vrijwilligersfeest in het pretpark Plopsaland in Adinkerke. Zo'n 12.000 rodekruisvrijwilligers genoten er een hele dag lang van shows en attracties. Met deze feestdag bedankt Rode Kruis-Vlaanderen zijn vrijwilligers voor hun inzet van het voorbije jaar. Nationale voorzitter van het Rode Kruis, Prinses Astrid, luidde ook de jaarlijkse 14-daagse fondsenwervingsactie in.

's Morgens warmde jong en oud zich op met een gezamenlijke fitness. Op het voorplein van het pretpark werd voor deze speciale dag een rodekruisdorp opgericht met allerhande standen: een boekenverkoop van Ziekenhuisbibliotheken, een inleefparcours over asielzoekers, rodekruisspelletjes... Er waren ook optredens van de meisjes van K3 die dit jaar het Rode Kruis steunen in zijn stickeractie.

Om 15.30 uur gaf Prinses Astrid vanop het podium op het voorplein het startsein voor de stickerverkoop die loopt van 22 april tot 6 mei. Zij en haar echtgenoot Prins Lorenz kochten de eerste zelfklevers van 2004 van de meisjes van K3.

Elk jaar zamelen de vrijwilligers van het Rode Kruis 2 weken lang geld in door de verkoop van zelfklevers aan kruispunten over heel Vlaanderen. De opbrengst van de werving gaat zoals steeds naar de plaatselijke afdelingen. Want dagelijks helpt het Rode Kruis mensen in nood. Vrijwilligers bieden hulp bij rampen, staan paraat op evenementen, delen boeken uit in ziekenhuizen, brengen bejaarden en alleenstaanden regelmatig een bezoekje, geven taallessen aan asielzoekers, leren de bevolking eerste hulp verlenen... Met de opbrengst kunnen afdelingen modern en degelijk materiaal aankopen, en opleidingen verzorgen.

Wie vanaf 22 april voor 5 euro een zelfklever van het Rode Kruis koopt, steunt niet alleen de vrijwilligers in hun hulpacties, maar maakt bovendien kans om één van de vele prijzen te winnen: 20 vliegtuigtickets voor 2 personen naar Europese bestemmingen en 3 vliegtuigtickets voor 2 personen naar Afrikaanse bestemmingen aangeboden door SN Brussels Airlines; 65 city cruises Zeebrugge-Hull voor 2 personen heen en terug aangeboden door P&O Ferries; 130 bungalow-weekendverblijven voor 4 personen in Park Molenheide in Houthalen-Helchteren; 100 zomerverblijven voor 2 personen voor 8 dagen (kamer en ontbijt) in de Franse Alpen aangeboden door Intercomfort Travel en 900 gezinstickets geldig voor 2 volwassenen en 2 kinderen voor Sea Life Marine Park Blankenberge.

Op elke zelfklever vind je een uniek geluksnummer. Wil je weten of je hebt gewonnen, bel dan vóór 23 mei naar het nummer 0900-00105 met je persoonlijke geluksnummer bij de hand of sms je geluksnummer naar 3105 en je weet meteen of je bij de winnaars bent.

Adinkerke, 18 april 2004


---
_____