ALLARD PIERSON MUSEUM

Allard Pierson Museum verlengt AAN TAFEL! tot en met 16 mei !

PERSBERICHT

AAN TAFEL! ETEN & DRINKEN IN DE OUDHEID verlengd t/m 16 mei 2004!

Wegens succes is de tentoonstelling AAN TAFEL! ETEN & DRINKEN IN DE OUDHEID verlengd en daarom nog tot en met 16 mei 2004 te zien in het Allard Pierson Museum te Amsterdam. Alles wat u altijd al had willen weten over eten en drinken in de Oudheid vindt u terug op deze thematische tentoonstelling die aandacht besteedt aan de diverse aspecten daarvan in het oude Egypte, Griekenland en de Romeinse wereld.

AAN TAFEL! geeft antwoord op de vragen hoe voedsel in de Oudheid werd geproduceerd, hoe het aan de man werd gebracht, hoe en door wie het werd bereid en wie nu uiteindelijk wat at. De rondgang gaat langs vitrines met originele voorwerpen uit de Oudheid waaronder vele bruiklenen uit musea in binnen- en buitenland die nooit eerder in Nederland te zien zijn geweest. U ziet onder andere Oudegyptische modellen van een graanschuur en een brouwerij, Griekse vazen met afbeeldingen van drinkgelagen en offers en Romeinse reliëfs met afbeeldingen van jacht en handel. Ook zijn er veel gebruiksartikelen uit de Oudheid te zien zoals molenstenen, een komfoortje en pannen, een offermes, veel serviesgoed en bestek. Daarnaast zijn er reconstructies van onder andere een antieke kroeg, een keuken en een Romeinse eetzaal met aanligbedden waar de bezoeker op kan plaatsnemen. Op ludieke wijze wordt het verschil in menu tussen een Egyptenaar, een burger van Athene, een Spartaan, een rijke Romein en een Romeinse soldaat, getoond.

In het kader van de verlenging t/m 16 mei worden in de laatste maand nog een aantal extra activiteiten georganiseerd. Op donderdag 22 april, 29 april en 13 mei wordt bijvoorbeeld om 15.30 uur een gratis rondleiding van ongeveer een uur over AAN TAFEL! gegeven door de samenstellers van de tentoonstelling. En in de mei vakantie zijn er workshops voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Na een rondleiding over AAN TAFEL! waarbij ze ontdekken wat Egyptenaren, Grieken en Romeinen nu eigenlijk aten, gaan ze aan de slag met papier, schaar en lijm.... Het eindproduct mogen ze meer naar huis nemen.

Kijk voor meer informatie hierover en over de extra rondleidingen op de website: www.uba.uva.nl/apm

Info: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mw. Drs. C.M.A. (Katja) Vermeulen, tel: 020 52 52 555 / 56, fax: 020 52 52 561 e-mail: allard.pierson.museum@uva.nl internet: www.uba.uva.nl/apm Adres : Oude Turfmarkt 127 (t.o. het Rokin), 1012 GC Amsterdam Open: dinsdag tot en met vrijdag: 10-17 uur, zaterdag en zondag: 13- 17 uur, maandag gesloten

Koninginnedag gesloten

21 apr 04 09:01