Stad Utrecht, 09.20 uur

Utrecht 21-04-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Winkeldief aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagmiddag een man aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Een getuige had gezien dat een man met een videorecorder onder zijn jas een winkel aan de Lange Viestraat uit liep. Eenmaal voorbij de detectiepoortjes die niet afgingen werd de 33-jarige verdachte uit Utrecht tegengehouden door de getuige. De verdachte stribbelde eerst tegen, maar gaf zich uiteindelijk over. De politie heeft de man aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau.

Op het Bureau bleek dat de verdachte ook nog voor het district Eemland noord bekeuring uit stond. De man werd ingesloten.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT Op de Apollodreef heeft de politie in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 april een man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en onder invloed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 02.55 uur een voertuig over de Wolgadreef de Apollodreef oprijden. De bestuurder negeerde daar een geslotenverklaring. De 48-jarige bestuurder uit Utrecht werd aan de kant gezet en aangesproken op zijn rijgedrag. De man gaf in eerste instantie een valse naam op. Uit onderzoek bleek het rijbewijs van de man al eerder ingevorderd te zijn.

Tevens constateerde de politie dat de man gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 420 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur werd de man naar huis gestuurd.