Eemland zuid, 09.20 uur

Utrecht 21-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Onder invloed

AMERSFOORT In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 april zijn twee automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 01.05 uur controleerden politiemensen op de Rijksweg A1 een 22-jarige automobilist uit Amersfoort. Hij had hoogst waarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse op het politiebureau blies hij 345 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan.

Op de Zangvogelweg werd rond 03.15 uur een 30-jarige automobilist uit Amersfoort gecontroleerd. Ook hij had hoogst waarschijnlijk teveel gedronken en werd aangehouden. Hij blies bij de ademanalyse op het politiebureau 300 ug/l.

Tegen beide verdachten is proces-verbaal opgemaakt en zij kregen een rijverbod van twee uur.

Fietsster gewond

LEUSDEN Op dinsdag 20 april raakte een fietsster gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 16.20 uur reed een 69-jarige automobilist uit Amersfoort over de Larikslaan, komende uit de richting van de Zwarteweg. Op de kruising met de Groene Zoom sloeg hij linksaf, maar verleende daarbij geen voorrang aan een voor hem van links komende 19-jarige fietsster uit Leusden, met een aanrijding met gevolg.

De vrouw werd per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht. Daar bleek dat zij diverse kneuzingen had opgelopen. Zij mocht na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Beroving

AMERSFOORT Op dinsdag 20 april werd een jongen van zijn fiets en laptop beroofd.

Rond 13.30 uur fietste een 16-jarige jongen uit Hooglanderveen over het fietspad op de Databankweg. Daar werd hij aangesproken door twee jongemannen op een fiets die zeiden dat hij met hen mee moest fietsen. De jongen voelde zich dermate bedreigd dat hij inderdaad met hen meefietste. Op de Fazantenstraat werd hij bij het fietstunneltje tot stoppen gedwongen en werd door één van de verdachten geschopt. Hij kwam ten val en één van de verdachten pakte zijn fiets en reed samen met de andere verdachte weg. In de fietstas van de jongen zat zijn laptop.

Signalementen:


1) Licht getinte jongeman van ± 20 jaar, ongeveer 1.80 meter, normaal postuur, zwart stekeltjeshaar en een snorretje. Hij droeg een ¾ beige stoffen jas. Hij sprak goed Nederlands met een licht buitenlands accent;


2) Donker getinte jongeman van ± 20 jaar, ongeveer 1.75 meter, donker kroeshaar, bolle ogen. Hij sprak gebrekkig Nederlands.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Eemland zuid op telefoonnummer 0900-8844.