Politie Twente

Persberichten Politie Twente 21 april 2004

Ageeth Doldersum: 053-4555588

Overladen aanhanger veroorzaakt ongeval

Auto met overladen aanhanger botst tegen vangrail

Borne

Dinsdagmiddag 20 april reed een auto met aanhanger omstreeks 13.50 uur over de A35 in Borne richting Enschede. De aanhanger begon te slingeren, waardoor de bestuurder, een 39-jarige vrouw uit Enschede, de macht over het stuur verloor en de auto uiteindelijk tegen de rechtervangrail tot stilstand kwam. De vrouw bleef ongedeerd. De auto en aanhanger werden afgesleept. Uit onderzoek bleek dat de aanhanger, die geladen was met betonklinkers, 88% overladen was. De 39-jarige vrouw kreeg hiervoor een bekeuring van E 320,-. Vanuit Almelo was door het ongeval een file ontstaan mede omdat ter plekke maar één rijstrook beschikbaar was in verband met wegwerkzaamheden. (bps: 04-048728)

Twee gewonden bij aanrijding

Fietser en motorrijder raken gewond bij aanrijding

Borne

Dinsdagmiddag 20 april reed een 75-jarige vrouw uit Almelo omstreeks 15.45 uur op haar fiets over het Tusveld. Op het kruispunt met de Bornerbroeksestraat (=voorrangsweg) verleende zij geen voorrang aan een voor haar van links komende motor, bestuurd door een 44-jarige man uit Enter. Beiden kwamen ten val en raakten gewond. Zij werden per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De 44-jarige man liep diverse kneuzingen op, de 75-jarige vrouw brak haar heup en schouder. (bps: 04-048820)

Aanhouding na aanrijding onder invloed van alcohol

Automobilist aangehouden na aanrijding onder invloed van alcohol

Hengelo

Dinsdagavond 20 april reed een 26-jarige automobilist uit Borne op de Woolderesweg in Hengelo. Op het kruispunt met de Deldenerstraat verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende auto, bestuurd door een 27-jarige vrouw uit Hengelo. Hierdoor ontstond een aanrijding waarbij beide voertuigen beschadigd raakten. Politieagenten lieten de 26-jarige bestuurder een blaastest ondergaan omdat zij het vermoeden hadden dat de man onder invloed van alcohol was. De blaastest bevestigde dit vermoeden, waarop de verdachte werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,22 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (bps: 04-048906)

Inbraak in winkel

Bij een inbraak in een winkel werden onder meer sieraden gestolen

Losser

In de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 april werd ingebroken in een winkel aan De Brink in Losser. Een ruit werd ingegooid, waarna onder meer sieraden uit de etalage werden weggenomen. De totale waarde van de gestolen goederen is nog niet bekend. De politie is bezig met een onderzoek. (bps: 04-048972)


---- --