3 e persbericht van woensdag 21 april 2004

Eindhoven 21-04-2004 - Berihten uit de regio

Waalre: Dodelijk verkeersongeval

Woensdagmiddag rond 15.00 uur is de 62-jarige Johanna E. van den Dungen uit Valkenswaard om het leven gekomen bij een verkeersongeval op de kruising Valkenswaardseweg en Lissevenlaan in Waalre. De vrouw was met de fiets. Zij reed over het fietspad richting Eindhoven en is via het fietspad de busbaan opgereden om de weg over te steken. De vrouw werd aangereden door een autobus die via de Valkenswaardseweg in dezelfde richting reed. De bus werd bestuurd door een 56-jarige man uit Peer (B). Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Geldrop: Met 2.95 promille achter het stuur

De politie heeft woensdag om 18.30 uur in zijn woning in Geldrop een 62-jarige man uit die plaats aangehouden. Hij was met zijn auto tegen een geparkeerde auto gebotst en daarna doorgereden. De agenten troffen de man thuis. Hij bleek stevig te hebben gedronken. Op het politiebureau blies de Geldroppenaar 2,95 promille, bijna zes maal de maximaal toegestane hoeveelheid alcoholpromillage. Het rijbewijs van de man is door de politie ingenomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Verkeerscontroles

De politie heeft woensdagmiddag verkeerscontroles gehouden in de Eindhovense binnenstad. Er zijn 53 bekeuringen opgemaakt. Het merendeel van de bonnen kregen fietsers en bromfietsers die in het voetgangersgebied reden. Ook een automobilist die door het voetgangersgebied reed ging op de bon. Acht fietsers die op de busbaan reden kregen een bekeuring evenals veertien bestuurders die door rood reden.

Eindhoven: Diefstal auto

Woensdag tussen 14.00 en 18.00 uur is op de Stationsweg een witte Volkswagen bestelauto gestolen met het kenteken VV-54-NG.

Asten: Verkeerscontrole

De politie heeft woensdag tijdens verkeerscontroles op de Wilhelminastraat in Asten en de Leenselweg in Liessel zeven automobilisten bekeurd die geen autogordel droegen.

Beek en Donk: Snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 10.45 en 13.00 uur een snelheidscontrole gehouden op de Oranjelaan. Er zijn 110 bestuurders bekeurd die te hard reden. De snelste reed 91 km/u. Ter plaatse is 50 km/u toegestaan.

Elsendorp: Snelheidscontrole

De politie heeft woensdag tussen 14.30 en 16.30 uur een snelheidscontrole gehouden op de Ripseweg. Er zijn 54 bestuurders bekeurd die te hard reden. De snelste reed 113 km/u. Ter plaatse is 80 km/u toegestaan.