Fortis Bank

Benoeming van Non-executive Directors

Op de vergadering van 21 april 2004 besliste de Raad van Bestuur van Fortis om aan de aandeelhouders van Fortis de benoeming voor te dragen van de heren Richard Delbridge, Jacques Manardo, Ronald Sandler en Rana Talwar als Non-executive Directors.

Op 21 april heeft de heer Jaap Glasz aan de Raad van Bestuur meegedeeld dat hij, wegens gezondheidsproblemen die zijn beschikbaarheid belemmeren, zijn mandaat van Bestuurder wenst te beëindigen na afloop van de Algemene Vergadering van 26 mei. Gehoor gevend aan het verzoek van de heer J. Glasz, beslist de Raad bijgevolg om zijn herbenoeming niet voor te leggen aan de Algemene Vergadering. De Leden van de Raad drukten vervolgens unaniem hun diepe erkentelijkheid jegens de heer J. Glasz uit. Tijdens de uitoefening van zijn Voorzitterschap, samen met de heer Maurice Lippens, kon Fortis genieten van zijn jarenlange ervaring in het leiden van raden van bestuur en raden van commissarissen en heeft hij, in het bijzonder, het proces gestuurd dat heeft geleid tot de versterking van de internationalisering van de Raad van Bestuur van Fortis.

Op voorstel van de heren J. Glasz en M. Lippens, Voorzitters, en op basis van een positieve aanbeveling van haar "Compensation and Nominating Committee", keurde de Raad van Bestuur de benoeming goed van vier nieuwe Bestuursleden, voor goedkeuring voor te leggen op de Aandeelhoudersvergaderingen van 26 mei 2004.

Door lid te worden van de Raad van Bestuur zullen de heren R. Delbridge (61), J. Manardo (57), R. Sandler (52) en R. Talwar (56) Fortis hun enorme kennis van de financiële dienstverleningssector op een globaal niveau, een gezonde internationale operationele ervaring en een deskundigheid in financiële, boekhoudkundige- en controleaangelegenheden bijdragen.

Op 10 maart besliste de Raad van Bestuur de heren Anton van Rossum, Jan-Michiel Hessels en Piet Van Wayenberge voor herbenoeming voor te dragen en de heer Philippe Bodson voor benoeming.

Onder voorbehoud van goedkeuring door de Aandeelhouders van de voorstellen van de Raad van Bestuur, zal deze laatste zijn samengesteld uit de heer A. van Rossum (58), en uit volgende Non-executive Directors :

Maurice Lippens (61, B), Voorzitter, Jan Slechte (66, NL), Ondervoorzitter, Philippe Bodson (60, B), Richard Delbridge (61, GB), Jan-Michiel Hessels (62, NL), Daniel Janssen (68, B), Jacques Manardo (57, Frankrijk), Annemieke Roobeek (47, NL), Ron Sandler (52, Duitsland), Rana Talwar (56, India), Piet Van Waeyenberge (66, B), Klaas Westdijk (63, NL).

De Algemene Vergaderingen van Aandeelhouders vinden plaats op 26 mei 2004 om 9.15 uur in Brussel en om 15.00 uur in Utrecht. De agenda's worden gepubliceerd op 28 april 2004.

Bijlage: CVs van de heren R. Delbridge, J. Manardo, R. Sandler en R. Talwar

Bijlage

De heer Richard Delbridge (61) heeft de Britse nationaliteit. Hij studeerde af aan de London School of Economics en behaalde een MBA aan de Universiteit van Berkeley in Californië.

Van 1963 tot 1976 werkte hij bij Arthur Andersen, waar hij in 1974 Partner werd.

In 1976 kwam hij bij JP Morgan als Vice President, verantwoordelijk voor internationale operaties en systemen, en was hij gevestigd in Londen. In 1980 werd hij benoemd tot Senior Vice President en Comptroller van JP Morgan and Co en Morgan Guaranty Trust Co, en was hij gevestigd in New York. In 1985 keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk, eerst als Deputy General Manager UK en daarna als Managing Director en General Manager UK.

In 1989 kwam hij bij Midland Bank PLC als CFO en lid van de Raad van Bestuur. Na de overname in 1992 van Midland Bank PLC door HSBC, werd hij Group Finance Director van HSBC Holdings PLC, een functie die hij tot eind '95 heeft waargenomen.

In 1996 werd hij CFO en Bestuurder van National Westminster Bank PLC, en vervulde deze functie tot de verkoop van Natwest aan Royal Bank of Scotland in 2000.

Sindsdien heeft de heer R. Delbridge zijn loopbaan uitgebouwd als Non-Executive Director. Hij is op dit ogenblik Non-Executive Director in de Raden van Bestuur van Tate & Lyle PLC, Cazenove PLC, Gallaher Group PLC en Balfour Beatty PLC.

De heer Jaques Manardo (57) heeft de Franse nationaliteit. Hij behaalde een Masters in Private Law en is een erkend accountant. Van 1968 tot 1981 werkte hij als auditor bij Coopers Brothers, daarna Coopers & Lybrand, bij wie hij partner werd in 1972. In 1981 was hij medeoprichter van het Franse audit- en adviesbedrijf dat, geassocieerd met Touche Ross, in 1989 met Deloitte fuseerde om Deloitte & Touche te vormen.

De heer J. Manardo was CEO van de Franse afdeling van dit bedrijf sinds 1981 (200 medewerkers in 1981), en daarna voor Frankrijk én Spanje tot 2000 (5.000 medewerkers). Binnen Deloitte & Touche was hij, van 1985 tot 1997, Voorzitter van de Europese regio, van 1998 tot 2000, Global Managing Partner Strategic Clients, en, van 1984 tot 2001, Lid van het Worldwide Executive Committee.

Tevens was hij Voorzitter van de "Big 6 European Contact Group" en lid van de "Strategy Working Party" van het International Accounting Standards Committee (IASC).

Nadat hij Deloitte & Touche in 2001 verliet, werd hij door hetzelfde bedrijf aangetrokken als Adviseur voor wereldwijde opdrachten, volgend op het uiteenvallen van Andersen en het verkopen van non audit activiteiten van Deloitte & Touche.

In 2002 richtte hij de GEM Group op, een holding die hij voorzit en die bestaat uit opstartende bedrijven die verschillende soorten diensten aanbieden.

De heer J. Manardo, Chevalier de la Légion d'Honneur, is Voorzitter van INEUM Consulting, heeft gezeteld als bestuurder van de IMD School in Lausanne en van de World Business Council voor Duurzame Ontwikkeling in Genève.

De heer Ronald Sandler (52) heeft de Duitse nationaliteit.Hij behaalde een Master of Arts'diploma in engineering aan de Universiteit van Cambridge en een MBA aan de Stanford University (USA).

Hij startte zijn loopbaan in 1976 in management consultancy bij The Boston Consulting Group, eerst in London en daarna in Californië.

In 1984 werd hij benoemd als Managing Director UK van Booz Allen & Hamilton. Vervolgens werd hij Chief Executive van Exco PLC, waarbij hij in 1994 de beursgang van het bedrijf leidde naar de London Stock Exchange.

Hij was Chief Executive van Lloyd's of London van 1995 tot 1999, waarbij hij een sleutelrol speelde in de heropbouw van Lloyd's.

In 1999 en 2000 was hij Executive Director en Chief Operating Officer van National Westminster Bank.

In 2001 werd hij door de Britse regering benoemd om een doorlichting uit te voeren van de Britse sector van het langetermijnsparen. Zijn rapport werd in 2002 gepubliceerd.

De heer R.Sandler is een lid van de Financial Capability Steering Group van de FSA (Britse Financial Services Authority), en Ondervoorzitter van het Institute of Financial Services. Hij is Voorzitter van Computacenter PLC en van Kyte Group, en is lid van de Partnership Council van het advokatenkantoor Herbert Smith.

De heer Rana Talwar (56) heeft de Indische nationaliteit, en is gevestigd in Londen.Hij behaalde diploma's in Economie, Geschiedenis en Psychologie aan de Universiteit van Delhi.

Van 1969 tot 1997 werkte hij voor Citibank. Van 1969 tot 1977 in India, daarna in Saudi Arabia en Hong Kong en vanaf 1988 in Singapore, als Division Head Asia Pacific.

In 1991 werd hij Executive Vice-President Asia Pacific and Middle East en lid van het Citicorp/Citibank Policy Committee.Van 1995 tot 1997 was hij Executive Vice President, Noord-Amerika en Europa, en was hij gevestigd in Brussel en in Chicago.

De heer R.Talwar verliet Citibank in 1997 om Group Executive Director te worden van Standard Chartered PLC, Londen, waar hij Group Chief Executive werd van 1998 tot 2001.

In 2002 richtte de heer .R. Talwar Sabre Capital Worldwide op, een private equity bedrijf, gericht op het verwerven van financiële instellingen, met een nadruk op opkomende markten.

Tevens is hij Non-Executive Director van Pearson PLC en bestuurder van de London Business School en van de Indian School of Business.

Fortis is een internationale financiële dienstverlener op het terrein van bankieren en verzekeren. Met een marktkapitalisatie van EUR 22,5 miljard (31/03/2004) en circa 54.000 medewerkers behoort zij tot de 20 grootste financiële instellingen van Europa. In haar thuismarkt, de Benelux, neemt Fortis een toonaangevende positie in met een breed pakket financiële diensten voor particulieren, bedrijven en publieke instellingen. Buiten haar thuismarkt richt Fortis zich op geselecteerde marktsegmenten.,Fortis is genoteerd aan de beurzen van Amsterdam, Brussel en Luxemburg en heeft een gesponsord ADR-programma in de Verenigde Staten. Meer informatie is beschikbaar op www.fortis.com

Perscontacten
Brussel : 32 (0) 2 565 35 84
Utrecht : 31 (0) 30 257 65 49

Investor relations
Brussel : 32 (0) 2 510 52 28
Utrecht : 31 (0) 30 257 65 46