Ingezonden persbericht


Persbericht

Geschokt en bezorgd over oproep tot het doden van homoseksuelen

Schorerstichting en COC vragen Cohen om maatregelen

Schorerstichting, COC Nederland en COC Amsterdam hebben Burgemeester Cohen vandaag gevraagd om maatregelen te nemen tegen de verspreiding van lectuur door de moskee El Tawheed waarin wordt opgeroepen tot gewapende strijd tegen ongelovigen en het doden van homoseksuelen. Het is onaanvaardbaar dat in Nederland lectuur wordt verspreid waarin mensen worden aangezet tot het toebrengen van fysiek letsel en het plegen van moord. De organisaties hebben verder in een brief aan de Raad van Moskeeën van Amsterdam hun zorgen kenbaar gemaakt en de Raad gevraagd om zich publiekelijk en binnen de eigen gemeenschap uit te spreken tegen de verspreiding van deze lectuur.

COC en Schorerstichting willen op korte termijn in gesprek gaan met de Gemeente Amsterdam, vertegenwoordigers van de moskeeën en andere relevante organisaties. In dit gesprek zou een gezamenlijk aanpak centraal moeten staan om te komen tot wederzijds begrip en verdraagzaamheid en besproken moeten worden welke concrete mogelijkheden er zijn om de bespreekbaarheid en acceptatie van homoseksualiteit binnen de moskeeën te vergroten.

Amsterdam, 21 april 2004

Noten voor de redactie:
De brief aan Burgemeester Cohen en de brief aan de Raad van Moskeeën in Amsterdam vindt u als bijlagen bij dit persbericht. Voor meer informatie kunt u bellen met Bert Herberigs (Schorerstichting) 06 41198277 of met
Henk Beerten (voorzitter COC Nederland), 06 13231507 of Liane Wubbels (directeur COC Nederland), 020 6234596.

(See attached file: brief raad van moskeeën def.doc)(See attached file: brief Cohen def.doc)