Gemeente Alkmaar


Gemeente subsidieert folderrekken voor Alkmaars promotiemateriaal

Alkmaar, 21 april 2004

De tweede subsidie van 2004 vanuit de `Deelsubsidieregeling toeristische activiteiten' is verstrekt. Het college van burgemeester en wethouders besloot gisteren een bedrag van EUR 7.698,- toe te kennen aan Stichting Actiev voor de aanschaf en montage van displays met 15 vakken voor Alkmaars promotiemateriaal. De displays worden geplaatst bij accommodaties in de regio, waardoor het promotiemateriaal hier beter opvalt.

In 2003 heeft Stichting Actiev een project uitgevoerd om de inspanningen van diverse Alkmaarse organisaties m.b.t. het verspreiden van informatie in de regio te bundelen en gericht bij te gaan houden welke accommodaties in de regio belangstelling hebben voor het verspreiden van promotiemateriaal van Alkmaar, hoeveel exemplaren ze willen verspreiden etc. Door een persoonlijke benadering van de accommodaties kon de promotie voor Alkmaar worden verbeterd.

Stichting Actiev heeft vorig jaar naar tevredenheid de regio van promotiemateriaal over Alkmaar voorzien. Voor de reiskosten is toen ook subsidie verleend in het kader van de Deelsubsidieregeling toeristische activiteiten. Die subsidie was toen eenmalig; vanaf komend jaar moeten deelnemers de kosten voor het rondrijden betalen.

Stichting Actiev concludeerde naar aanleiding van het uitgevoerde project dat het promotiemateriaal bij de diverse accommodaties welkom was, maar dat het zinvol is om de informatie meer gebundeld aan te bieden, zodat de bestemming Alkmaar beter tot zijn recht komt. Vervolgens dienden zij een subsidieaanvraag in voor displays, die nu is gehonoreerd.

Vorige week was de stichting Uit in Alkmaar de eerste die subsidie kreeg vanuit de `Deelsubsidieregeling toeristische activiteiten 2004'. Voor de toeristische promotie van het Straattheaterfestival in het weekeinde van 6, 7 en 8 augustus zegde het college een gemeentelijke bijdrage toe van 6.000 euro.

Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet een toeristische activiteit aansluiten bij het toeristisch beleid van de gemeente Alkmaar, verwoord in de nota "Alkmaar à la carte". Verder moet de activiteit het toeristische aanbod verbeteren, meer samenhang in dat aanbod aanbrengen of bijdragen aan de promotie van Alkmaar.

In 2004 kan maximaal EUR 22.689,00 aan subsidie worden verstrekt aan organisaties en bedrijven. Daarnaast is een bedrag van EUR 45.378,-- exclusief beschikbaar voor projectvoorstellen van de VVV. Aanvragen moeten voor 1 augustus worden ingediend en worden op volgorde van binnenkomst beoordeeld. Het is raadzaam om de subsidieregeling met voorwaarden vooraf op te vragen bij Anne Marie Dees van de afdeling Economische Zaken, telefoonnummer (072) 548 8567 of e-mail adees@alkmaar.nl.

21 april 2004