Gemeente Nijmegen

Professor doctor M.M. (Miel) Otto (65) Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Sinds 1970 is doctor Miel Otto verbonden aan GITP International B.V. Mede onder zijn leiding is GITP International B.V. uitgegroeid tot één van de toonaangevende adviesbureaus in Nederland, België en Duitsland. Voor zijn inzet krijgt Otto een koninklijke onderscheiding; hij wordt op 22 april Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Sinds 1970 is Miel Otto verbonden aan GITP International B.V. waarvan vanaf 1979 als directeur. GITP international B.V. staat voor: Gemeenschappelijk Instituut voor Toegepaste Psychologie. He bedrijf is een toonaangevend adviesbureau op het gebied van Human Resource Management in Nederland, België en Duitsland met 430 medewerkers en een omzet van 45 miljoen euro. De hoofdzetel is sinds jaar en dag gevestigd in Nijmegen.

Onder de deskundige leiding van Miel Otto is GITP uitgegroeid tot een vooraanstaand adviesbureau. Otto staat bij vele cliënten in den lande en bij collega professionele-organisaties te boek als het professionele boegbeeld van GITP. Onder zijn inspirerende leiding is een belangrijke impuls gegeven aan de internationalisering van het bureau. Hetgeen tot uitdrukking komt door de uitbouw van GITP in België en Duitsland met vier vestigingen en een totale omzet van meer dan 5 miljoen euro.

Voorts was hij initiator en voorzitter van een Europees samenwerkingsverband van adviesbureaus uit Italië, Frankrijk, Engeland, Zwitserland en vanzelfsprekend de landen waarin GITP zelf actief is, onder de naam Galileo Groep. De professionalisering van de medewerkers en het verbeteren van de reputatie van de beroepsgroep 'organisatieadviseurs' is één van zijn grote verdiensten.

Vanaf 1992 is de heer Otto tevens (deeltijd) hoogleraar aan de Vrije Universiteit te Amsterdam met als leeropdracht 'besturing van veranderingsprocessen', een functie die hij uitoefende naast zijn full time verbondenheid als directeur aan GITP. Ook in zijn rol van docent worden zijn kwaliteiten als exceptioneel beoordeeld, binnen GITP, de VU en TIAS (Tilburgs Instituut voor Academische Studies).

Daarnaast is hij voorzitter van de Kamer van Koophandel voor Nijmegen en Omstreken geweest en is hij nu voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Geldersche Ontwikkelings Maatschappij en voorzitter Raad van Bestuur van de Rabobank Nijmegen.

Ter gelegenheid van zijn afscheid reikt burgemeester Mw. dr. G.ter Horst de versierselen die horen bij deze Koninklijke Onderscheiding aan Miel Otto uit. Dit gebeurt om 16.30 uur in De Vereeniging te Nijmegen.