Gemeente Westerveld

22-4-2004
Inspectie speeltoestellen peuterspeelzalen

De gemeente gaat de speeltoestellen van Stichting Peuterspeelzalen Westerveld jaarlijks inspecteren. Het college heeft dat besloten om te zorgen voor veiligheid op de speelplaatsen bij de peuterspeelzalen.

Bij de inspectie wordt gekeken of de toestellen voldoen aan de eisen van het Attractiebesluit. Het onderhoud van de speeltoestellen gebeurt door de Stichting zelf.

Inspectie
Bij de inspectie wordt bekeken of de speeltoestellen voldoen aan de landelijke richtlijnen. Die staan vermeld in het zogenaamde Attractiebesluit. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de veiligheid van de ondergrond waar de kinderen op kunnen vallen. Elk speeltoestel wordt onderworpen aan een uitgebreide inspectie. De Stichting Peuterspeelzalen Westerveld krijgt elk jaar een rapport over de veiligheid van al hun speeltoestellen.

Onderhoud
Het onderhoud van de speeltoestellen blijft in handen van de Stichting Peuterspeelzalen Westerveld. De Stichting is ook eigenaar van de toestellen. Zij controleert de toestellen regelmatig op slijtage. Samen met de peuterspeelzalen kan de gemeente op deze manier zorgen voor een zo veilig mogelijke speelomgeving voor de peuters van Westerveld.