Openbaar Ministerie

22 april 2004

Medewerker supermarkt stuurt dreigbrieven.

Dossier Bedreigingen

De recherche van het politiedistrict IJmond (regionale politie Kennemerland) heeft dinsdagavond 20 april een 29-jarige man uit Amsterdam aangehouden. De man wordt ervan verdacht tussen oktober 2003 en april 2004 15 dreigbrieven te hebben gezonden naar de directie van een supermarktketen, gevestigd te Beverwijk.

Half december van het vorig jaar werd in Beverwijk, op het adres van de directie van een supermarktketen, een dreigbrief ontvangen. In deze brief meldde de afzender dat een filiaal in Amsterdam moest sluiten en vertrekken. In de loop van de tijd volgden meer brieven, waarin de toon steeds dreigender werd. Brandstichting en ontvoering van de directie werd niet uitgesloten. De suggestie werd gewekt dat een winkelcentrum verantwoordelijk zou zijn voor de brieven.

De politie verrichte enige tijd intensief speurwerk. Dit leidde tot de aanhouding van een 29-jarige man uit Amsterdam, medewerker van het betreffende Amsterdamse filiaal van de supermarktketen.

De verdachte heeft inmiddels een volledige bekentenis afgelegd. De winkel waarin hij werkt werd enige jaren geleden overgenomen door de supermarktketen. Hij wilde graag dat de oude supermarkt weer terugkeerde.
De Amsterdammer zit nog vast, hij is in verzekering gesteld.(Bron: politie Kennemerland)