FENIT

Bijeenkomst 'ICT en Contract: goed geregeld?'

25-03-2004 Als ICT-onderneming heeft u dagelijks te maken met offertes en contracten. De tijd van de achterkant van het sigarendoosje is reeds lang voorbij. Afnemers van ICT-producten en diensten zijn zich doorgaans bewust van het belang van het vastleggen van afspraken zowel aan het begin als tijdens een project. Anticiperen op de verwachtingen van uw prospects ten aanzien van de wederzijdse rechten en verplichtingen kan helpen om het vertrouwen van uw prospect te winnen en opdrachten binnen te halen. Dat vraagt om tijdige aandacht voor offerte, contract en juridische verhouding tussen leverancier en klant. In de praktijk blijkt echter dat afspraken nogal eens niet voldoende duidelijk en eenduidig vastgelegd worden en dat zaken over het hoofd worden gezien. Hoe goed zijn uw contracten geregeld?

Op donderdag 22 april a.s. organiseert Nederland~ICT in samenwerking met advocaten- en notarissenkantoor AKD Prinsen Van Wijmen de bijeenkomst ICT en Contract: goed geregeld?'.
In deze sessie informeren specialisten van AKD Prinsen Van Wijmen, Vakgroep Intellectuele Eigendom/ICT, u over contracteren in de ICT-sector. De middag is praktisch van opzet met veel ruimte voor discussie en vragen; de materie wordt met voorbeelden uit de praktijk toegelicht.

Inleidingen zullen worden gegeven door mr. E.J. (Ernst-Jan) Louwers, mr. A.P. (Tom) de Wit en mr. H.A.J. (Huub) de Jong van AKD Prinsen Van Wijmen. Zij houden kantoor in Eindhoven en begeleiden en adviseren leveranciers en opdrachtgevers door het hele land bij uiteenlopende IT-overeenkomsten, IT-geschillen en IT-aanbestedingen. In de persoon van mr. Louwers is het kantoor een mantelcontractpartner (preferred supplier) van FENIT/Nederland~ICT.

Programma
14.00 uur Ontvangst
14.30 uur

- Inleiding algemeen contractenrecht

- Van offerte tot contract

- Algemene Voorwaarden

- Intellectuele eigendom en licenties
15.45 uur Pauze
16.00 uur

- Systeemimplementatie en -integratie

- Outsourcing en Service Level Agreements

- Continuiteit: garanties, onderhoud, source code escrow
- Geschillen
17.15 uur Vragen en discussie
17.30 uur Afsluiting, borrel en hapjes

Datum en locatie
U bent van harte welkom op donderdag 22 april 2004 van 14.30 tot 17.30 uur met aansluitend borrel op Kasteel Maurick te Vught.

Aanmelden?
Deelname staat uitsluitend open voor leden van Nederland~ICT en is voor hen gratis. Ook uw collegas zijn van harte welkom. Indien u na inschrijving niet verschijnt en niet uiterlijk maandag 19 april 2004 heeft afgemeld, wordt aan u echter een bedrag van 50,-- 'no-show vergoeding' in rekening gebracht.

Ja, ik meld me aan voor deze bijeenkomst

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het secretariaat van Nederland~ICT, Maaike Hoogenboom, tel. 0348 49 36 35

copyright FENIT 2004