Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld Amsterdam

Inspraakavond sportpark Sloten

U wordt uitgenodigd voor de inspraakavond die zal worden georganiseerd naar aanleiding van de opgestelde nota van uitgangspunten Functioneel (inhoudelijk) en de nota van uitgangspunten Ruimtelijk.

Inspraakavond
Datum: donderdag 22 april 2004
Tijdstip: 19.00 uur (ontvangst vanaf 18.45) tot 21.00 uur Locatie: kantine van ZRC (tel. 020-6178278) op sportpark Sloten

De sportparken in Amsterdam staan onder druk. Door de behoefte aan nieuwe bouwlokaties voor kantoren en woningen, worden de sportparken voortdurend kritisch onder de loep genomen door de planologen van de Centrale stad. Zo ook sportpark Sloten dat in het gemeentelijk structuurplan, samen met de volkstuincomplexen, eind 2002 danig in het nauw gedreven werd. Het sportpark moest na 2010 plaatsmaken voor woningbouw. Door een gezamenlijke actie in januari 2003 uit het structuurplan geschrapt.

Wat willen wij?
Hierdoor heeft het Sportpark Sloten, voorde komende jaren, een adempauze gekregen. In deze periode, tot het volgende structuurplan, heeft het stadsdeel in samenwerking met de gebruikers, de sportvereningingen, de tijd om aan te tonen dat het gehele sportpark Sloten ook in de toekomst bestaansrecht heeft. Het stadsdeel Slotervaart wil het gehele park behouden voor sport en recreatie. Een belangrijk bestaansrecht ontleent het park aan de mate waarin het gebruikt wordt. De bespeling van sportpark Sloten in is 2003 aanzienlijk gestegen dankzij een gezamenlijke inspanning van stadsdeel en verenigingen. Maar daarmee zijn we er nog niet. Het park is te weinig met de tijd mee veranderd qua aanbod en voorzieningen. Dit terwijl de behoefte van de individuele sportbeoefenaar wel veranderd is. Om de aansluiting bij de wensen van de ´moderne consument´ tot stand te brengen én om financiën te genereren voor het doen van ruimtelijke aanpassingen aan het park is het stadsdeel van plan een gedeelte van het park voor commerciële sport en recreatie geschikt te maken. De nota´s van uitgangspunten zijn hiervoor de richtinggevende documenten.

Inspraaktermijn
De inspraaktermijn loopt van 7 april tot 6 mei 2004. U bent van harte welkom op de inspraakavond om uw reactie te geven.

Ter inzage
De beide nota´s van uitgangspunten liggen gedurende de inspraakperiode ter inzage op de volgende drie adressen:

* Stadsdeelkantoor, Jan Tooropstraat 15 B, tot 9 april. Vanaf 13 april op het nieuwe stadsdeelkantoor aan de Pieter Calandlaan 1, 1065KH, Amsterdam

* Eigenwijks, Jan Tooropstraat 6, 1062 BM, Amsterdam
* Activiteitencentrum België, Hageland 117-119, 1066 SB Amsterdam

Schriftelijk reageren
Als u schriftelijk wilt reageren, is dat mogelijk tot 6 mei 2004. U kunt uw reactie sturen naar: Stadsdeel Slotervaart, t.a.v. Mevr. J. Bosscher, Postbus 2010, 1000 CA Amsterdam.

Meer informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Roy Haarms, stadsdeel Slotervaart, sector Welzijn, Onderwijs & Burgerzaken op tel. 020-7989282.

Stadsdeel Slotervaart / Overtoomse Veld - 7 april 2004 ^