Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 8 april 2004

Film over Tweede Kamer genomineerd voor SAM Award 2004

De film De Kamer aan het Werk is begin april genomineerd voor een SAM Award 2004. Unitedesign produceerde de film in opdracht van de Dienst Communicatie van de Tweede Kamer. In de categorie lineaire media maken vijf van de 36 inzendingen kans op een award. Op 22 april kiest een jury de winnende productie tijdens het festival over beeldscherm-communicatie Keying into the Brain.

De SAM Awards voor doelgroepcommunicatie worden jaarlijks uitgereikt aan communicatie-bureaus of -professionals die erin geslaagd zijn met beeldschermcommunicatie een bepaalde doelgroep op een effectieve en verzorgde manier te bereiken. De jury beoordeelt onder andere of de mogelijkheden van het gekozen beeldschermmedium optimaal zijn gebruikt.
Jan-Willem Vreuls van de Dienst Communicatie van de Tweede Kamer meent dat Unitedesign een film heeft gemaakt die interessant is voor een zeer breed publiek. "Met de film willen we de gehele Nederlandse samenleving van twaalf jaar en ouder informeren over ons staatsbestel en het proces van controle en wetgeving. Dat is een zeer ingewikkeld onderwerp. De film van Unitedesign geeft in een vogelvlucht een goede impressie van het werk van de Tweede Kamer. De productie is kort, krachtig en dynamisch en is gelardeerd met een vleugje humor". De engelstalige versie van De Kamer aan het Werk won eerder al een Gold Award op het World Media Festival in Hamburg. De film is te zien op de website www.tweedekamer.nl. Unitedesign ontwikkelt creatieve concepten en ontwerpt en produceert multimediale campagnes. Unitedesign is sterk in bewegend beeld. Sinds de jaren tachtig verzorgt het bedrijf de audiovisuele en grafische vormgeving voor de entertainmentindustrie, adverteerders en overheidsinstanties.

Opdrachtgever - Dienst Communicatie Tweede Kamer, Jan-Willem Vreuls en Leon van Schie Producent - Unitedesign
Scenario & regie - René Gast
Cameraman/vrouw - Frank Lodder, Lawrence Quadvlieg en Renée Geerards Locatiegeluid - Peter Vuijk, Luc Hofs, Bert Zimmerman, Henry van Steeg en Jasper del Prado Accountbehandeling - Geert de Lange
Vormgeving en animaties - Thijs Dikshoorn
Muziek en sounddesign - Bernhard Joosten
Post-production ­ United Sound, United Postproduction

Noot aan de redactie
Bijgaande afbeelding in lage resolutie kunt u voor publicatie ook in hoge resolutie downloaden via onze website clients.unitedesign.nl/pbsam. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Unitedesign, Daisy Hiltrop, T +31 (0) 35 773 34 13.
Naarderweg 16, 1217 GL, Hilversum
T +31 (0)35 773 34 00
F +31 (0)35 773 34 11
E info@unitedesign.nl


---- --