Universiteit Twente

KIVI-Oost/UT Prijs : innoveren kun je niet jong genoeg leren

Techniekstudenten zijn, als geen ander, belangrijke spelers in innovatie. Ze weten wat er speelt onder jongeren, als belangrijke doelgroep voor veel nieuwe producten, en krijgen de kans om innovatie zèlf handen en voeten te geven. In hun latere werkkring, maar ook al tijdens stages en projecten tijdens hun studie. Op 22 april 2004 wordt de jaarlijkse KIVI-Oost/UT Prijs uitgereikt, ditmaal in het teken van `innovatie dankzij samenwerking over de grenzen van het vakgebied heen'. De prijs -een geldbedrag van 1000 euro- wordt uitgereikt voor de scriptie die hiervan het best blijk geeft, en vindt plaats in het Ondernemingshuis Twente in Enschede. Drie finalisten, de studenten Aukje de Boer, Tom Broens en Peter van der Walle, presenteren er hun werk in het symposium rondom hetzelfde thema.
Een model voor stroming in dijken, een verbeterd communicatieprotocol dat het mogelijk maakt om veel meer medische data draadloos te versturen, een nieuwe techniek om informatie op te slaan: de drie `finalisten' voor de KIVI-Oost/UT prijs begeven zich op heel verschillende terreinen. Toch hebben ze gemeen dat ze zich niet in een hokje van een klassieke discipline laten drukken, maar juist over de schutting durven kijken. Het is juist op de grensgebieden dat innovatie zich afspeelt. In hun latere werkkring zullen studenten ook in multidisciplinaire teams werken; een stage of afstudeerperiode is hiervoor een eerste proeve van bekwaamheid. Wie hierin het best is geslaagd van de in totaal dertien genomineerden uit de technische opleidingen, wordt tijdens de bijeenkomst bekend gemaakt. De drie finalisten zijn Aukje de Boer (Toegepaste Wiskunde), Tom Broens (Telematica) en Peter van der Walle (Technische Natuurkunde). De prijsuitreiking door prof Huib de Jong, lid van het College van Bestuur van de UT, vindt plaats tijdens een symposium rondom innovatie en multidisciplinaire samenwerking. Over dit thema spreekt ook ir. Marco Ezendam, UT-alumnus en directeur van het ingenieursbureau Reden BV uit Hengelo. De winnaar is gekozen door een jury onder leiding van prof.dr. Wim de Ridder, hoogleraar Toekomstverkenningen aan de UT en directeur van de Stichting Maatschappij en Onderneming. Het volledige programma van de bijeenkomst en de titels van alle genomineerde scripties, zijn te vinden op de site van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs
Noot voor de pers:
De bijeenkomst begint op 22 april om 17h30 met een broodjesbuffet. Het bijwonen van de bijeenkomst is gratis. Pers is welkom na aanmelding bij mevr. Elfride Dijkstra, KIVI Oost, tel (053) 4894097 kivi.oost@kivi.utwente.nl.
Contactpersoon Universiteit Twente: ir. Wiebe van der Veen, tel (053) 4894244, email w.r.vanderveen@utwente.nl

Laatst gewijzigd op 16-04-2004 © Universiteit Twente Printversie