Provincie Noord-Holland

Gedeputeerde Schipper brengt werkbezoek aan Gooi en Vechtstreek Op 22 april 2004 brengt gedeputeerde Hans Schipper een werkbezoek aan de regio Gooi en Vechtstreek. Hij bezoekt daarbij twee projecten die zich richten op het stimuleren van startende ondernemers en tijdens de lunch wordt gediscussieerd over dit onderwerp.

In de economische agenda 2004 2007 met de titel Koersen op kennis en kwaliteit geeft de provincie aan zich in het provinciaal economisch beleid te richten op het ontwikkelen van kenniseconomie. Jonge startende bedrijven op het gebied van techniek zijn hierbij van groot belang. Door een relatief snelle groei zorgen zij voor veel werkgelegenheid en zijn ze cruciaal voor de dynamiek in de economie. Het project iMMovator sluit aan bij deze doelstelling. De provincie wil het aantal technostarters (nu ongeveer 100 per jaar) verhogen met 50%.

iMMovator houdt zich vooral bezig met kennisoverdracht en samenwerking tussen bedrijven die zich bezig houden met audio-visuele middelen binnen de multimedia.

Het andere project dat wordt bezocht, de Startersdesk, houdt zich bezig met het ondersteunen van starters die een achterstandspositie hebben op de arbeidsmarkt. De Startersdesk helpt zon 45 startende ondernemers bij het opzetten van een eigen bedrijf, onder meer door cursussen en coaching. Ook dit project wordt mede door de provincie gefinancierd.

Programma

09.00 u Verzamelen bij CWI, Wilheminastraat 1 in Hilversum 09.15 u Bezoek aan Startersdesk
Introductie door Hermien Wiselius (projectleider Startersdesk)Tafelgesprek met deelnemers van de Startersdesk 10.15 u Vertrek naar Mediapark
10.45 u Bezoek aan iMMovator
12.30 u Lunch op mediapark met als thema ondernemersschap. Inleiding door dhr. Holtkamp van de stichting ondernemers klankbord Inleiding door Monique van der Hoeven van Syntens, over het begeleiden van technostarters
Afsluitende speech door Hans Schipper

Ellen van der Klei 16 april 2004