Provincie Overijssel

Scholieren MEP-pen met woorden tijdens Model European Parliament

Donderdag 22 april a.s. start het Model European Parliament (MEP), een simulatie van het Europees Parlement. Zo'n honderd VWO-leerlingen van verschillende scholen uit heel Overijssel verzamelen zich voor drie dagen in het provinciehuis te Zwolle. Zo kunnen ze ervaren hoe het is om als politicus door het leven te gaan.

Dit is de veertiende keer dat het MEP in Overijssel georganiseerd wordt. Het MEP is opgezet om leerlingen een idee te geven hoe de Europese politiek in elkaar zit. De organisatie hoopt leerlingen zo meer te interesseren voor de politiek.

Programma
De eerste dag staat in het teken van kennismaking. Om 10.00 uur komen alle deelnemers bijeen in het provinciehuis waar de heer Klaassen, gedeputeerde van de provincie Overijssel, het evenement officieel zal openen. De rest van de dag wordt er een kanotocht gemaakt door de Zwolse grachten en worden er kennismakingsspelen gehouden. Vrijdag vinden er commissievergaderingen plaats met onderwerpen variërend van genetische manipulatie tot een algemeen Europees leger. Het is de bedoeling dat elk van de commissies met een resolutie komt. 's Avonds is er een culturele avond op het Thomas à Kempis College. Zaterdag worden de resoluties besproken in een algemene vergadering, gehouden in de Statenzaal van de provincie Overijssel. De conferentie wordt na deze vergadering officieel afgesloten door de heer H. Vermeer, Europarlementariër.

De deelnemende scholieren komen uit o.a. Zwolle, Hardenberg, Kampen, Almelo en Deventer. Veertien scholen sturen elk een afvaardiging van ongeveer zes leerlingen, waarvan er telkens 1 à 2 door mogen naar de landelijke conferentie. Deze wordt in september in Den Haag gehouden.

Tijdens het MEP zullen zeven jonge journalisten voor een krant zorgen, die op de laatste avond wordt uitgedeeld.

Informatie:

Channah van 't Riet, Head of the Press, telefoon: 038 453 66 47 / 06 12 86 73 73, e-mail: riet_channah@hotmail.com,

Sanne Wildeboer, journalist, telefoon: 06 42 63 03 26 © 2004 Provincie Overijssel