Gemeente Haarlem


20 april 2004
Stedelijke Ontwikkeling

104/2004
Gemeente Haarlem, college van burgemeester en wethouders

Persbericht


Resultaten onderzoek cultuurhistorische waarde Raaksgebied

Op verzoek van de gemeente Haarlem heeft de Technische Universiteit Delft een oordeel gegeven over de cultuurhistorische waarde van de te slopen panden in relatie tot de omgeving. De resultaten van dit stedenbouwkundig onderzoek worden gepresenteerd tijdens een persconferentie op
donderdag 22 april 2004 om 11.00 uur in de B&W kamer van het stadhuis van de gemeente Haarlem.
De heer ir. J. Roos, Universitair Hoofddocent Hergebruik aan de Technische Universiteit Delft, zal tekst en uitleg geven over de bevindingen en wethouder Jur Visser geeft hierop een reactie namens de gemeente Haarlem.

De Technische Universiteit Delft heeft de cultuurhistorische waarde van de betrokken panden onderzocht in relatie tot de omgeving als onderdeel van het Raaksgebied. Aanleiding is de vraag van de Raad van State in de laatste uitspraak waarin wordt gevraagd om meer informatie over de cultuurhistorische waarde van de betrokken panden voor hun omgeving en de gevolgen van de sloop van de panden en de vervanging ervan door het in het uitwerkingsplan mogelijk gemaakte nieuwbouw.

De Stichting Advisering Bestuursuitspraken van de Raad van State stelt op verzoek van de Raad van State een onderzoek in. Het onderzoek van de Technische Universiteit Delft wordt ingebracht als aanvullende informatie en is aan de Raad van State ter beschikking gesteld.


Na afloop van de toelichting is er voor media een exemplaar van het rapport beschikbaar.


Marion van der Voort, communicatieadviseur
(bij afwezigheid: Wil Verzijlberg, proj.secretaris Raaks, tel. 5113663)
023-5113579
mvdvoort@haarlem.nl
---- --