Gemeente Gouda



datum: 20 april 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Mohammed Fallah
telefoon: 0182-588393

Wethouder Warners bezoekt milieuconferentie in Moskou

Wethouder Jaap Warners is op 22 april in Moskou voor het bijwonen van een milieuconferentie. Hij is uitgenodigd om een lezing te houden. Centrale themas op de conferentie zijn: de verdeling van milieutaken op nationaal, provinciaal en gemeentelijk niveau. Op deze conferentie zijn ook Tweede-Kamerleden en de provincie Zuid-Holland aanwezig. De conferentie duurt van 22 tot en met 23 april 2004.

Wethouder Jaap Warners heeft in 2003 al een milieuconferentie bezocht in St Petersburg. Het resultaat van die milieuconferentie is de aanbeveling om kennis- en informatie-uitwisseling tussen Nederland en Rusland op het terrein van milieubeleid te bevorderen. Deze conferentie is een vervolg daarop. De organisator van de conferentie (Russian Federation Council) hoopt dat dit keer ook vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven komen. De wethouder neemt deel aan de conferentie in zijn hoedanigheid als lid van de Milieucommissie van de VNG.

De lezing van Warners gaat over de samenwerking tussen gemeentelijke overheid, provinciale overheid en centrale overheid met betrekking tot het afvalbeleid en recycling van het afval. Hij vertelt ook over de Goudse partnerstad Elmina in Ghana. Gouda helpt deze stad met het organiseren van afvalinzameling en de verwerking ervan. De Russen zijn met name geĂŻnteresseerd in de verdeling van taken en verantwoordelijkheden tussen de drie overheidslagen, de rol van het ministerie van VROM hierin en afstemming met de Europese Unie.Verder presenteert de wethouder de stad Gouda en haar rijke geschiedenis.