Ingezonden persbericht


Landelijke dag Zwemwaterbeleid in Nederland

'Naar een eenduidige normering in zwembaden'

Het informatiecentrum milieu InfoMil organiseert de landelijke dag Zwemwaterbeleid in Nederland 'Naar een eenduidige normering in zwembaden'. Tijdens deze dag wordt ingegaan op de recente ontwikkelingen rond de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden (Whvbz). Het congres vindt plaats op donderdag 22 april 2004 in Sport- en recreatiecentrum De Scheg in Deventer.

Actuele onderwerpen
Tijdens deze dag ontvangt de deelnemer het laatste nieuws over wet- en regelgeving, de normering, hoe deze normen te hanteren en waar meer informatie te vinden is over de Whvbz. Het digitale werkboek Whvbz/Bhvbz, dat u nu al kunt raadplegen via www.infomil.nl , wordt voor het voetlicht gebracht. Dit werkboek is door de gezamenlijke provincies samengesteld om meer duidelijkheid te geven en een goede afstemming te bevorderen over de interpretatie van de voorschriften die in de Wet en het Besluit hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden staan vermeld. Het betreft de mening van de gezamenlijke provincies over de wijze waarop Wet en Besluit in de praktijk uitgevoerd zouden moeten worden. Ook wordt de geheel vernieuwde handleiding zwemgelegenheden: Duik er eens in gepresenteerd. Het programma biedt voldoende ruimte om kennis uit te wisselen. Diverse partijen presenteren zich op de informatiemarkt.

Voor wie
Deze dag is onder meer bestemd voor houders van zwembaden, managers en exploitanten van zwembaden, medewerkers van laboratoria, technici en certificerende organisaties, toezichthouders en beleidsmedewerkers van provincies, medewerkers van VROM-Inspecties en zwembadontwerpers en -bouwers.

Programma
Het programma heeft een plenair gedeelte in de vorm van een actualiteitencongres en daarnaast twee workshoprondes waarbij de deelnemer zelf een keuze kan maken uit twaalf workshops. Voor aanvang van het congres, tijdens de pauzes, lunch en na afloop is er voldoende gelegenheid om met de andere deelnemers ervaringen uit te wisselen en een bezoek te brengen aan de informatiemarkt. De dag wordt plenair afgesloten. Deelnemers krijgen de gelegenheid om vragen te stellen aan een deskundigenpanel.

Inschrijving en kosten
Deelnemers kunnen zich inschrijven op www.infomil.nl.De deelnamekosten bedragen E 60 per persoon. Meer informatie over deze landelijke dag en de inhoud van de workshops vindt u op deze site.

Betrokken organisaties
De landelijke dag Zwemwaterbeleid wordt door InfoMil georganiseerd in opdracht van en in samenwerking met het Deskundigenberaad Zwemwater (voorheen IPO-platform Whvbz), het Ministerie van VROM en Sport- en recreatiecentrum De Scheg.

Mocht u nog willen komen meld u dat aub tevoren even telefonisch aan via InfoMil: 070-373 5575

InfoMil

Juliana van Stolberglaan 3
2595 CA Den Haag
Postbus 93144
2509 AC Den Haag
Tel (070) 373 55 75
Fax (070) 373 56 00
E-mail Info@infomil.nl
Web www.infomil.nl
Route www.infomil.nl/route

---- --