Ingezonden persbericht


Persbericht Sally Family Festival 'a day out in the mountains'

Aankomend weekend wordt het jaarlijkse Sally Family Festival gehouden in het popcentrum 013 te Tilburg. Het thema van dit jaar is 'a day out in the mountains'. Op het festival laten de artiesten van de platenmaatschappij Sally Forth Records van zich horen aan de Sally Family, vrienden en ander publiek. Ook zijn de artiesten Tess Wiley (USA), Moonlake (B) en Eleven (winnaar van de grote prijs van Nederland) uitgenodigd.

De Noorse band The Lionheart Brothers heeft het optreden (en de rest van de tour) afgezegd, omdat zij kampen met ziekte. De opnames in de studio en het intensieve touren heeft roofbouw gepleegd op de lichamen van de Noren. Twee leden van de band hebben strikte bedrust van de dokter voorgeschreven gekregen. Hierdoor is het voor hen niet mogelijk om aanwezig te zijn bij het Sally Family Festival. De Belgische band Moonlake zal in plaats van The Lionheart Brothers komen. Deze band is voortgekomen uit het vroegere Orange-I dat getekend was bij Sally Forth Records. De band heeft vorig jaar een prima album uitgebracht onder de naam Oscillating Headcom.

De bands Rollercoaster 23 en Kryptonite Garden geven zaterdag hun laatste optreden, beiden in uitgedunde maar zeer verrassende vorm. Deze bands waren de eerste bands op Sally Forth Records en hebben veel voor het label betekend. Rollercoaster 23 is bekend geworden met hun album 'The Trick Is To Keep Breathing' dat in 2000 verscheen. Hun laatste album 'Music for the People' uit 2003 stond helemaal in het teken van de jaren tachtig. De zanger René de Vries wilde zich verder toeleggen op het drummen bij this beautiful mess en als producer. Pieter Feddema zal zich gaan toeleggen op het schrijven van boeken en Jaïr Sagström zal zich meer ingaan zetten voor Sally Forth Records. Kryptonite Garden is na het uitkomen van hun laatste album Farewell Integrity als tweepersoons formatie verder gegaan. Toch hebben ook zij nu besloten om er mee op te houden. Zij zullen het festival afsluiten.

Een aantal jaar geleden werd het album the sand, the barrier van the spirit that guides us flink gehyped in Nederland en inmiddels is deze ook in Amerika verschenen en ook daar positief ontvangen door de media. Aankomende zomer zal de langverwachte opvolger verschijnen. Maar eerst zal de EP 'defence mechanism' verschijnen als voorproefje op het album. De EP zal gepresenteerd worden tijdens het Sally Family Festival.

The line up van aankomende zaterdag is:

the spirit that guides us
BLACKSTRAP
Rollercoaster 23
Kryptonite Garden
Eleven
Moonlake
Tess Wiley

Voor foto's kunt u terecht op www.sallyforthrecords.com/press

Voor meer informatie kant u bellen of mailen naar: Jair Sagström
e-mail:jair@sallyforthrecords.com
tel: 06-24600116

www.sallyforthrecords.com / www.013web.nl