Politie Friesland

Politieberichten van 21/4 (13.00 uur) t/m 22/4 (07.00 uur)

Fryslân 22-04-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 uur en 15.00 uur contact opnemen met bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844

Sneek: verkeerscontrole
Woensdag werd tussen 14.00 uur en 22.00 uur in Sneek en Bolsward een verkeerscontrole gehouden. Voornamelijk op dragen gordel, alcohol en snelheid. In totaal werd de controle gehouden door 12 politiemensen. Op diverse locaties in Sneek, Lemmerweg, Oppenhuizenweg en Worp Tjaardaweg werd gecontroleerd. In Bolsward op de Snekerweg is tevens een 30 km. zone, waarbij vier bekeuringen zijn uitgeschreven voor te snel rijden. In totaal werden 102 bekeuringen uitgeschreven, waarvan
67 keer voor het niet dragen van de gordel, negen keer voor snelheid, zeven keer voor niet handsfree bellen, vier keer voor geen geldige APK, vijf keer voor voeren mistlampen en voor rijden door rood licht en het niet dragen van een helm.

Zwagerbosch: rijden onder invloed
Woensdag omstreeks 13.40 uur werd op de Boskwei een 60-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 540 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een rijbewijs en was de auto niet verzekerd. De auto is in beslag genomen. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Heerenveen: winkeldievegge aangehouden
Woensdag omstreeks 14.10 uur werd in een warenhuis aan de Wettertoer een 52-jarige inwoonster van Haskerdijken aangehouden voor winkeldiefstal. Zij had 2 babykleertjes weggenomen. Dit was gezien door een beveiligingsbeambte. Aangifte werd gedaan door een 36-jarige inwoonster van Bolsward. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Franeker: twee winkeldieven aangehouden
Woensdag omstreeks 14.50 uur werd op de Edisonstraat een 31-jarige man en een 25-jarige man, beide uit Leeuwarden gecontroleerd. Er werd gemeld dat twee mannen een winkeldiefstal hadden gepleegd in een bouwmarkt in Franeker. Via een opgegeven kenteken kon de auto worden gecontroleerd. In de auto werd een koffertje gevonden met daarin een nieuwe boormachine. Deze bleek gestolen te zijn in de bouwmarkt. Bij fouillering werd een giropas aangetroffen bij de 25-jarige. Deze bleek ook gestolen te zijn. De beide mannen aangehouden en overgebracht naar het bureau. De boormachine en de pas zijn in beslag genomen.

Beetsterzwaag: inbraak bedrijf.
In de nacht van dinsdag op woensdag werd ingebroken in een bedrijf aan de Hoofdstraat. Via het openbreken van een raam van het ijsverkooploket kwam men binnen. Weggenomen werd een kassa en een kassalade met een kleine hoeveelheid geld. Aangifte werd gedaan door een 44-jarige inwoner van Veenwouden.

Sneek: man met voldermes aangetroffen
Woensdag omstreeks 15.00 uur werd melding gemakt, dat een man op de Lemmerweg met een mes stond te zwaaien. Toen de politie ter plaatse kwam, werd de man aangetroffen. Het bleek een 22-jarige inwoner van Leeuwarden te zijn. De man is aangehouden en bij fouillering werd het vlindermes aangetroffen. Ook zou hij over een motorkap van een auto hebben gelopen. Hiervan moet nog aangifte worden gedaan.
Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Heerenveen: winkeldief aangehouden
Woensdag omstreeks 15.30 uur werd in een supermarkt aan de Dracht een
32-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden voor winkeldiefstal. Hij had een pakje shag weggenomen. Afgehandeld via Kort-Om. Aangifte werd gedaan door een 44-jarige inwoner van Wijnjewoude.

Goutum: aanrijding met gewonde
Woensdag omstreeks 15.40 uur vond een aanrijding plaats tussen twee fietsers op de Overijsselseweg.Een 13-jarige fietser uit Grou kwam uit de richting Leeuwraden en een 31-jarige fietser uit Leeuwarden kwam uit tegenovergestelde richting. De 13-jarige reed aan de linkerkant van het fietspad en op het laatste moment veranderde hij van richting. Hierdoor raakte hij de 31-jarige. Deze sloeg over de kop en kwam met zijn hoofd op het wegdek terecht. Per ambulance is de 31-jarige overgebracht naar MCL Zuid en kon na behandeling het ziekenhuis verlaten.

Sneek: openbare dronkenschap
Woensdag omstreeks 19.30 uur werd op de Singel een 35-jarige inwoner van Sneek aangehouden voor openbare dronkenschap. Hij was uit een supermarkt gezet en was dwars en stomdronken. Hij is overgebracht naar het bureau en tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Burgum: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 00.45 uur werd op de Dokter B. Hornstrasingel een
57-jarige automobilist uit Burgum gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 485 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 01.15 uur werd op de Oostergooweg een 24-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 280 ug/l, goed voor een rijverbod van 1 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 02.00 uur werd op de Schapestraat een 38-jarige automobilist uit Leeuwarden gecontroleerd. Hij had gedronken. Op het bureau blies hij 665 ug/l, goed voor een rijverbod van 7 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Afgehandeld via Kort-Om.

Drachten: inbrekers betrapt
Donderdag omstreeks 03.50 uur hoorden politiemensen, dat een bromfiets stopte naast een autobedrijf aan de Stationsweg. Gelet op het tijdstip wel wat vreemd. Even later hoorde men stemmen achter een school aan de Klokhuislaan. Toen men om het hoekje keek, zagen ze twee mannen gehurkt zitten bij een zitmaaier. Op een gegeven moment gingen de beide mannen ervan door. Kort hierop werd een 17-jarige inwoner van Drachten aangehouden en de andere verdacht kon ontsnappen. Uit onderzoek bleek dat de beide mannen het hek aan de westelijke zijde van de school hadden opengebroken. Op het terrein braken ze in in een gereedschapschuur. In deze schuur stond een nieuwe zitmaaier. Deze werd naar buiten geduwd en stond bij het toegangshek. Ook is getracht om de contactdraden met elkaar te verbinden. Een nader onderzoek zal worden ingesteld.