Programmabureau Advies Overheid.nl

Best Practice: bouwvergunningen online op website van Assen

De website van het ministerie van VROM bevat een dossier Bouwvergunning Online. In dit dossier kan iedere Nederlander eenvoudig controleren of een bouwvergunning vereist is voor zijn bouwplannen. Ook het eventueel benodigde formulier is op deze site te downloaden. Via gemeentelijke websites wordt veelal naar de website van VROM verwezen, meestal vanuit het product bouwvergunning in de gemeentelijke productencatalogus.

De gemeente Assen, die onlangs een vernieuwde en sterk verbeterde website publiceerde, wilde niet zomaar verwijzen naar de info op de site van VROM. Het leek Assen veel beter zlf de VROM-informatie op de gemeentelijke website te ontsluiten. Assen heeft daartoe contact gezocht met VROM en daarna de code van VROM ter hand gesteld gekregen.

Het resultaat is te zien op de site van Assen: via Bouwen en Wonen en dan Bouwen en Verbouwen kunt u de bouwvergunnigensite van Assen benaderen: het is een kopie van de bouwvergunnigensite van VROM, maar geheel in de vormgeving van de gemeente. Voor de burgers van Assen komt het echter nu wel veel meer over als een dienst van de eigen gemeente.

www.ictu.nl