Stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht 22-04-2004 - Nieuwsberichten districten stad Utrecht

Moeder en dochter op dievenpad

UTRECHT Bij een winkel aan de Rijnkade heeft de politie een moeder en haar dochter aangehouden omdat zij een groot aantal kledingstukken hadden gestolen.

Omstreeks 15.00 uur werd de politie door de beveiliging van de winkel gebeld. Ter plaatse troffen agenten een 33-jarige vrouw uit Utrecht en haar 12-jarige dochter aan.

Het tweetal had voor ruim 900,= aan kleding gestolen.Op het bureau werd uit de verklaring van de vrouw duidelijk dat er mogelijk in haar woning meerdere van diefstal afkomstige goederen lagen.

In overleg met de Officier van Justitie werd een onderzoek in haar woning gedaan. De agenten troffen een kledingkast aan waarvan de helft mee naar het bureau kon omdat de kleding vermoedelijk gestolen was.

Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT De politie heeft op de Montevideodreef in een woning een hennepkwekerij aangetroffen.

Door buurtbewoners werd naar de politie gebeld omdat een voordeur van een woning openstond. Ter plaatse trof de politie een voordeur aan die geheel vernield was. De agenten doorzochten de woning en troffen in de woonkamer een hennepkwekerij aan. In totaal werden 200 planten en de complete apparatuur in beslag genomen. Naar de eigenaar van de kwekerij wordt nog een onderzoek ingesteld.

Vreemd gedrag

UTRECHT Op woensdagmiddag heeft de politie een man aangehouden die zonder enige aanleiding een agent begon te beledigen.

Omstreeks 16.55 uur waren agenten bezig met een kleine verkeerscontrole op de Hopakker. Tijdens de controle van een voertuig met drie inzittenden was alles in orde en gaf een agent aan dat de bestuurder kon doorrijden. Op dat moment vond een 21-jarige passagier uit Utrecht het nodig de agent zonder enige aanleiding te beledigen. Nadat de bestuurder vriendelijk gevraagd was gewoon door te rijden, bleef de man beledigende taal uiten. Hij werd aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het bureau. De politie verbaast zich over het gedrag van de Utrechter.

Laffe straatroof

UTRECHT Op de Leidseweg vond woensdagavond een beroving plaats waarbij drie jongens een vrouw beroofden van haar gsm.

Een 20-jarige vrouw uit Utrecht liep omstreeks 18.15 uur over de Leidseweg en was aan het bellen met haar mobieltje. Plotseling voelde de vrouw dat zij in haar nek vastgepakt werd en een tweede verdachte haar telefoon uit haar handen pakte en wegrende. De laffe berovers waren met zn drieën en vluchtten weg in de richting van de Jaarbeurs.

Overval

UTRECHT Bij een winkel aan het Godebaldkwartier vond woensdagavond een overval plaats.

Omstreeks 18.20 uur kwam een man de winkel binnen en legde een koffer op de balie bij de kasserie. Op dat moment gaf de man aan dat in de koffer een bom zat en hij geld wilde hebben. De medewerkster begon te gillen, waarop de man de benen nam. Door een goed signalement kon de politie de verdachte - een 33-jarige man uit Utrecht op de Lange Elisabethstraat aanhouden. Hij werd voor verhoor ingesloten op het bureau.

Omdat de man het feit blijft ontkennen is de politie op zoek naar de personen die op het moment van de overval in de winkel stonden en min of meer getuige zijn geweest van de overval. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Paardenveld, tel. : 0900 88 44.