Politie Flevoland

Schoolvoetbal Emmeloord geslaagd

Emmeloord 22-04-2004 - Politie Flevoland, District Noord, basiseenheid Noordoostpolder/Urk kan tevreden terugkijken op het schoolvoetbaltoernooi, dat woensdag 14 en 21 april werd gehouden.

De grote winnaars op de velden van SC Emmeloord waren de De Bonbonpion uit Kraggenburg (jongens zeventallen), Het Lichtschip uit Ens (meisjes zeventallen) en de Titus Brandsmaschool uit Nagele (jongens elftallen). De laatste twee mogen daarom naar het Regiotoernooi in Steenwijk op 12 mei.

Dit jaar werd voor de 25e keer het schoolvoetbaltoernooi georganiseerd door de medewerkers van de politie. Woensdag was het precies een kwart eeuw geleden dat gestart werd met de organisatie. Mede daarom was een aantal demonstraties te zien van politiehonden en voertuigen van de politie.

Winnaar

De eerste speeldag was woensdagmiddag 14 april. Toen speelden de jongens en meisjes zeventallen. Er werden door 26 jongens zeventallen deelgenomen. De uiteindelijke winnaar was De Bonbonpion uit Kraggenburg. Op de tweede plaats eindigde De Regenboog uit Creil. De finale eindigde in 2-0.

Bij de meisjes werd een soort gelijk toernooi gespeeld. Aan dit toernooi werd door 28 teams deelgenomen. In de finale troffen het Lichtschip en De Rank elkaar. De winnaar werd door een 1-0 overwinning Het Lichtschip uit Ens.

Beste

Woensdag werd voor de elftallen voor de 25-ste keer het toernooi gespeeld. Er deden dertig teams mee, verdeeld in vijf poules. Daaruit kwam een winnaar, die doorging naar de volgende ronde, dat gold ook voor de beste nummer twee van alle poules. Na een gelijkopgaande strijd kwamen De Lichtboei en de Titus Brandsmaschool uit Nagele in de finale. De school uit Nagele won met 2-0. Om de derde en vierde plaats werd gestreden door De Zevensprong en Regenboog Ens. De Zevensprong boekte een 4-0 zege.