Fontys


donderdag 22 april 2004

Fontys benoemt adjunct-directeur Fontys Lerarenopleiding Tilburg

De Raad van Bestuur van Fontys Hogescholen heeft per 1 april 2004 Ineke Guldemond benoemd tot adjunct-directeur van Fontys Lerarenopleiding Tilburg (FLOT).

De interims Herma Tuunter en Geert Steenbakkers, die aangesteld zijn bij de reorganisatie in 2002, zijn de taken die zij overeenkwamen met de Raad van Bestuur aan het afronden. Mede dankzij hun inzet kan FLOT de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Gezien de grootte en de complexiteit van het instituut is de Raad van Bestuur akkoord gegaan met het invullen van een nieuwe functie van adjunct-directeur.

Ineke Guldemond is vanaf 1990 verbonden aan de lerarenopleiding, eerst als docent Nederlands, later als vakgroepleider Nederlands en de laatste jaren als teamleider Talen. Naast haar werk voor Fontys deed Guldemond van 1997 tot 2003 onderzoek naar de
identificatiemogelijkheden en emotionele spanning in jeugdliteraire teksten. Naar aanleiding van dit onderzoek is zij regelmatig spreker en begeleider van workshops op congressen en schrijft zij voor congresbundels en het vaktijdschrift Tsjip/Letteren. Op haar benoeming tot adjunct-directeur is door de collega's van FLOT met enthousiasme gereageerd.