Nuon

PERSBERICHT

Amsterdam, 22 april 2004

Nuon benoemt Hans-Mart Groen tot directeur zakelijke markt

De Raad van Bestuur van Nuon heeft per 1 mei 2004 Hans-Mart Groen benoemd in de functie van Directeur Nuon Business. Hij wordt daarmee verantwoordelijk voor alle commerciële activiteiten van Nuon op de zakelijke markt. De directeur Nuon Business rapporteert aan Chief Operations Officer en lid van de Raad van Bestuur Peter Erich.

Hans-Mart Groen (47) heeft ruime internationale ervaring opgebouwd in senior management functies. Na zijn rechtenstudie aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit begon Groen in 1985 zijn loopbaan bij een kleine tot middelgrote Amerikaanse onderneming. Vanaf 1990 vervulde hij diverse senior marketing-, sales- en general management-functies bij ABB Lummus Crest, Fluor Daniel en Enron Europe. In april 2002 kwam Groen naar Nuon en per 1 september 2002 werd hij benoemd tot directeur van de business unit Renewable Energy Projects.

Over Nuon
Nuon is een toonaangevende Nederlandse energieonderneming, die met elektriciteit, gas, warmte en aanvullende diensten 2,7 miljoen klanten bedient in met name Nederland, België en Duitsland. De onderneming is actief in productie, handel, transport en levering van (duurzame) energie. Nuon streeft naar evenwichtige groei voor alle betrokkenen: aandeelhouders, medewerkers, klanten, milieu en maatschappij. De omzet in 2003 bedroeg ¬ 5,1 miljard. Bij Nuon werken 10.000 medewerkers. De belangrijkste aandeelhouders van Nuon zijn de provincies Friesland, Gelderland en Noord-Holland en de gemeente Amsterdam.