Vertis


Vertis ISO-gecertificeerd

Vertis heeft recentelijk het ISO 9001:2000-certificaat gehaald. Deze certificering geldt voor alle activiteiten die het mogelijk maken dat Vertis gezonde dienstverleningsovereenkomsten afsluit met haar klanten en de daaruit voortvloeiende verplichtingen nu en in de toekomst nakomt. Dit certificaat is ook geldig voor Magentis, zusteronderneming van Vertis.

Vertis voldeed al jaren aan kwaliteitseisen van haar klanten door te werken met haar eigen standaard, Vertis Quality Management System (VQMS). Voorop in onze kwaliteitsvisie staat de tevredenheid van de klant. Inmiddels is het VQMS vervat in het Kwaliteitshandboek van Vertis, waarin beschreven staat hoe Vertis de geboden kwaliteit borgt en stelselmatig verbetert. Behalve dat Vertis hiermee voldoet aan de ISO-standaard is Vertis hiermee in staat haar dienstverlening af te stemmen op de nog strengere richtlijnen uit haar kernmarkten zoals de farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Voor de beheeractiviteiten van Vertis is het
kwaliteitsmanagementsysteem vooral gericht op het borgen van de ITIL-beheerprocessen. ITIL (IT Infrastructure Library) is de standaard in West-Europa voor de inrichting van ICT-beheer. Onze visie hierop staat verwoord in een artikel dat door Vertis is gepubliceerd in het IT-beheer jaarboek van 2003.

Binnen projecten is het kwaliteitsmanagementsysteem gericht op het borgen van een gevarieerd pallet aan projectmethodieken, waaronder:

Prince2, een generieke projectmanagementmethode dat goed aansluit op procesgericht werkende organisaties zoals Vertis,

Dynamic Systems Development Method (DSDM), een methode om ICT-projecten uit te voeren waarvan de scope en specificaties niet op voorhand vast liggen,

GAMP (Good Automated Manufacturing Practice), een richtlijn die onder andere gehanteerd wordt binnen de farmaceutische industrie. GAMP wordt gebruikt voor het valideren van ICT-systemen,

PJM (ProJectmanagement Method) van Oracle voor projectmanagement. Het betreft een methode voor de planning, begroting, beheersing, bewaking en uitvoering van alle soorten ICT-projecten,

CDM (Custom Development Method) van Oracle voor het ontwikkelen van maatwerk,

AIM (Application Implementation Method) is een Oracle-methode te gebruiken bij het implementeren van Oracle Applications.

Zowel de ITIL-processen als de bovengenoemde projectmethodieken worden geborgd in ons kwaliteitssysteem. Onderdelen van dit systeem zijn onder andere:

kwaliteitsaudits die door ervaren kwaliteitsassessoren worden uitgevoerd op zowel beheerprocessen als projecten,

een uitgebreid documentatiesysteem bestaande uit het Quality Policy Manual, Security Policy, procesbeschrijvingen, Standaard Operating Procedures en Service Level Agreements,

een aantal gevalideerde ICT-systemen voor het vastleggen en borgen van kwaliteitsregistraties,

een uitgebreid monitoring systeem voor het meten en verbeteren van de bedrijfsprocessen van Vertis.