Eemland noord, 10.25 uur

Utrecht 22-04-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Snelheidscontrole

SOEST De politie heeft op woensdag 21 april van 11.25 uur tot 12.00 uur een snelheidscontrole op de Eikenlaan gehouden.

De controle werd gehouden in een 30 km-zone en vond plaats naar aanleiding van klachten van omwonenden dat er te snel zou worden gereden. Acht bestuurders reden sneller dan 30 km/u en kregen een waarschuwingskaart 30 km-zone. De hoogst gemeten snelheid was 47 km/u.

Daarnaast werden 3 bekeuringen uitgeschreven voor het niet volgen van de verplichte rijrichting vanaf de Ossendamweg en één voor het niet dragen van de autogordel.

Man mishandeld

SOEST Op woensdag 21 april werd een man door de bestuurder van een bestelbus mishandeld.

Rond 12.55 uur wilde een 37-jarige politieman uit Houten in zijn vrije tijd op de Soesterbergsestraat in zijn auto stappen en wegrijden. Naast zijn auto stond een bestelbus op de rijbaan, waardoor de Houtenaar niet weg kon rijden. Er zat niemand in de bestelbus, maar de motor draaide wel. Na enkele minuten te hebben gewacht, besloot de Houtenaar in de bestelbus te stappen en hem een stukje te verrijden. Net nadat hij in de bestelbus was gestapt, werd het portier opengetrokken door de eigenaar van het voertuig, een 48-jarige man uit Ede. Hij sloeg de politieman in het gezicht en pakte hem beet. De politieman slaagde erin uit de bus te komen en legitimeerde zich. De Edenaar was niet voor rede vatbaar, stapte in de bestelbus en reed weg. De politieman belde de politiemeldkamer en verzocht om de komst van collegas.

De politieman deed aangifte van mishandeling. De Edenaar werd door politiemensen gehoord terzake de mishandeling. Hij ontkende de politieman te hebben mishandeld en verkeerde in de veronderstelling dat zijn bestelbus op dat moment werd gestolen. Hij deed aangifte van poging diefstal. De politie stelt een nader onderzoek in.

Verduistering en oplichting

SOEST Op woensdag 21 april werden een vrouw en een man aangehouden voor verduistering. Zij bleken zich ook schuldig te hebben gemaakt aan oplichting.

Rond 17.20 uur werd een politieman op de Birkstraat aangesproken door een medewerker van een garagebedrijf in Soestdijk. De medewerker vertelde dat hij een onlangs bij hen verduisterde auto op de parkeerplaats van een hotel zag staan. De politieman ging met hen mee en hield een 48-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats bij de auto aan. Haar echtgenote, een 55-jarige man eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd kort daarna op dezelfde parkeerplaats aangehouden. De verduisterde auto werd in beslag genomen.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat het echtpaar op dinsdag 20 april een hotel in Lage Vuursche had verlaten, zonder daarbij de rekening van 2800,- te voldoen. Voorts bleek dat het echtpaar daar de afgelopen jaren een hobby van had gemaakt: zij hadden voor meer dan 20.000,- aan niet betaalde verblijfkosten in diverse hotels in midden Nederland openstaan. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.