Binnensticht, 11.00 uur

Utrecht 22-04-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Poging oplichting

DE BILT Op woensdag 21 april probeerden twee mannen een hoogbejaarde vrouw op te lichten.

Rond 15.30 uur belden twee mannen op de Blauwkapelseweg aan bij de woning van een 91-jarige vrouw. De mannen meldden van de stichting Waarborgfonds te zijn en vertelde dat de vrouw geld zou krijgen, maar dan moest zij wel haar pincode aan hen geven. De vrouw weigerde dat en verzocht hen te vertrekken. Zij probeerden nog de woning binnen te komen, maar de hoogbejaarde vrouw wist dat te voorkomen.

De verdachten waren Nederlandse mannen van 40 50 jaar oud, hadden een stevig postuur en één van hen droeg een bril. Beiden droegen blauwe kostuums en zagen er verzorgd uit.

Dezelfde middag is rond 13.00 uur met een soortgelijke smoes hetzelfde geprobeerd bij een 87-jarige bewoonster van Abcoude. Ook zij trapte er gelukkig niet in. Mogelijk dat het daarbij om dezelfde verdachten ging.

De politie adviseert aan iedereen in geen geval de pincode van een bankpas aan een vreemde af te staan. In geen enkel geval, ook niet door bankpersoneel, is de pincode nodig voor eventueel door hen te verrichten werkzaamheden.

Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

GROENEKAN Op woensdagavond 21 april heeft de politie op het parkeerterrein Nijpoort aan de Rijksweg A27 een controle gehouden.

Daarbij werden bekeuringen uitgeschreven voor het niet kunnen tonen van het rij- en/of kentekenbewijs (39), verlichting niet in orde (5), verlopen APK (4), geblindeerde ramen (1), te hoge snelheid (2), overschrijden doorgetrokken streep (1) en niet dragen van de autogordel (1). Meerdere bestuurders moesten een blaastest afleggen, maar geen van hen had (teveel) gedronken.