Verduistering en oplichting

Soest 22-04-2004

Op woensdag 21 april werden een vrouw en een man aangehouden voor verduistering. Zij bleken zich ook schuldig te hebben gemaakt aan oplichting.

Rond 17.20 uur werd een politieman op de Birkstraat aangesproken door een medewerker van een garagebedrijf in Soestdijk. De medewerker vertelde dat hij een onlangs bij hen verduisterde auto op de parkeerplaats van een hotel zag staan. De politieman ging met hen mee en hield een 48-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats bij de auto aan. Haar echtgenote, een 55-jarige man eveneens zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd kort daarna op dezelfde parkeerplaats aangehouden. De verduisterde auto werd in beslag genomen.

Uit onderzoek kwam vast te staan dat het echtpaar op dinsdag 20 april een hotel in Lage Vuursche had verlaten, zonder daarbij de rekening van 2800,- te voldoen. Voorts bleek dat het echtpaar daar de afgelopen jaren een hobby van had gemaakt: zij hadden voor meer dan 20.000,- aan niet betaalde verblijfkosten in diverse hotels in midden Nederland openstaan. Zij zijn in het politiebureau ingesloten.