VERENIGING EIGEN HUIS
http://www.eigenhuis.nl

Amersfoort, 22 april 2004

Eigen Huis Hypothekengids 25 jaar onmisbaar

Vereniging Eigen huis bundelt jaarlijks alle kennis over de financiering van de eigen woning in de Eigen Huis Hypotheekgids. Onlangs reikte directeur Marlies Pernot de 25e editie uit aan Jacob Kaptein, bestuurslid van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Net als Vereniging Eigen Huis maakt de AFM zich hard voor objectieve, eerlijke informatie aan consumenten en stelt misstanden aan de kaak.

De Eigen Huis Hypothekengids legt in heldere woorden uit wat een hypotheek is, welke variaties er bestaan en welke risico's en consequenties daar bij horen. Ieder jaar opnieuw worden de hypotheekvoorwaarden van de veertig belangrijkste geldverstrekkers beoordeeld. Deze volstrekt onafhankelijke informatie helpt iedere huidige of toekomstige huizenbezitter de juiste keuze te maken. De Eigen Huis Hypotheekgids wordt ook dagelijks door banken en verzekeraars gebruikt.

Vereniging Eigen Huis beantwoordt ieder jaar vele duizenden telefonische vragen over hypotheken. 'Nu gaan veel vragen over de lage hypotheekrente. Lage rente klinkt altijd goed, maar de huizenprijzen stijgen onverminderd door. Er zijn bijzondere aandachtspunten bij het afsluiten van een hypotheek. Eén daarvan is de provisie die je ongemerkt betaalt aan de hypotheekadviseur en waarvan de hoogte soms een goed en onafhankelijk advies in de weg staat. De adviseur komt soms wel erg in de verleiding om de hypotheek en verzekeringen aan te prijzen waar hijzelf, en niet de klant, het meest bij gebaat is. En dat is goed om te weten, want een hypotheek is de grootste financiële verplichting die veel mensen in hun leven aangaan ', aldus Marlies Pernot, algemeen directeur van Vereniging Eigen Huis.

Vereniging Eigen Huis komt op voor de belangen van 650.000 (toekomstige) woningbezitters en geeft adviezen op fiscaal, juridisch, financieel als bouwkundig gebied. Regelmatig maakt zij een vuist tegen oneerlijke praktijken en onjuiste of onvolledige voorlichting over hypotheken.

De Eigen Huis Hypotheekgids kost 10,20 euro voor leden en 13,40 euro voor niet-leden. De gids kan worden besteld via www.eigenhuis.nl of telefonisch via 033 - 4507750


---

Mededeling voor de redactie,