Politiebond ACP

Georganiseerd overleg ITO

Op dinsdag 13 april is er een extra "Regionaal Georganiseerd Overleg (RGO) ITO" gehouden. Deze vergadering is op verzoek van de politievakbonden uitgeschreven vanwege een groot aantal onduidelijkheden die voor ITO zijn ontstaan tijdens de reorganisatie.

Fiscale gevolgen

De Politievakorganisatie ACP constateerde verschillen tussen het pakket IKAP 2003 (een keuzemodel met individuele arbeidsvoorwaarden) en IKAP 2004. Dit in tegenstelling tot de afspraken die hierover in het formele overleg zijn gemaakt. Daarin was namelijk afgesproken dat IKAP 2003 gelijk zou zijn aan IKAP 2004. Door de voorzitter werd uitgelegd dat de verschillen het gevolg zijn van wijzigingen in de belastingwetgeving. In 2003 was op dit gebied meer toegestaan dan in 2004. Daarom zijn de vergoedingen aangepast (verslechterd). De werkgever heeft geen invloed op de belastingwetgeving en wordt alleen met de verslechterende gevolgen geconfronteerd. Bij de afspraken over 2004 was dit voorbehoud reeds gemaakt.

Toekomst RGO ITO

De voorzitter en de politiebonden hebben afgesproken het RGO ITO te koppelen aan de Bijzondere Commissie ISC/CIP. Indien nodig zal aan deze vergadering een aparte agenda voor ITO gekoppeld worden. Dit betekent dat het georganiseerd overleg bij ITO formeel blijft bestaan. In elk geval tot het moment van de formele overgang van ITO en ISC/CIP naar de nieuwe organisatie per 1 januari 2005.

Tijdelijk tewerkstelling

De ACP heeft gevraagd op welke wijze omgegaan wordt met medewerkers die tijdelijk tewerkgesteld zijn bij CIP. Vooral van belang is de wijze waarop deze medewerkers opgenomen worden in de reorganisatie. De voorzitter kon melden dat er op dit moment geen ITO-medewerkers tijdelijk werkzaam zijn bij CIP. Hiermee is duidelijk dat er geen medewerkers zijn die benadeeld kunnen worden in het reorganisatieproces.

Medewerkers C2000

De Politievakorganisatie ACP zet zich al lange tijd in voor medewerkers van C2000 die gedetacheerd zijn bij het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK). De ACP wil zekerheid over de terugkeer van deze medewerkers bij ITO dan wel ISC/CIP. Ook moet duidelijkheid worden gegeven over hun rechten gedurende het reorganisatieproces. In het formeel overleg van 18 februari 2004 heeft de beheerder van ITO meegedeeld dat er geen medewerkers van C2000 gedetacheerd zijn bij BZK. Deze mededeling bleek achteraf onjuist. Namens de beheerder werd een brief uitgereikt waarin hiervan melding is gemaakt. Daarom vraagt de Politievakorganisatie ACP opnieuw duidelijkheid over de positie van deze medewerkers. De voorzitter heeft vervolgens de toezegging gedaan eind april hierop schriftelijk terug te komen. Wij zullen u hier zo snel mogelijk over informeren.

"Landingsplaatsen" ISC/CIP

De ACP heeft duidelijkheid gevraagd over de "landingsplaatsen" van ITO medewerkers binnen ISC/CIP. Heeft iedereen nu een plek in de nieuwe organisatie? De voorzitter kon hier nog niets over zeggen. Op dit moment wordt gewerkt aan een "spiegeling" om inzicht te krijgen in deze materie.