Politie Drenthe

Donderdagmorgen 22-04-04

Assen 22-04-2004 - Nieuws van Politie Drenthe

Verkeershandhavingd op 16 locaties in Drenthe
DRENTHE - Twintig medewerkers van het verkeershandhavingsteam hebben woensdag tussen 8.30 uur en 16.00 uur op 16 locaties snelheidscontroles gehouden met de lasergun. De locaties varieerden van Erm, Emmen, Borger, Valthermond, Witteveen, Hoogeveen tot Ruinen. Alle overtreders zijn daarbij staande gehouden. Van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. Eén van hen reed 104 km/uur binnen de bebouwde kom en de andere bestuurder reed 154 km op en autoweg. Daarnaast werden processen-verbaal uitgeschreven voor: het niet handsfree bellen in de auto (1x), het niet dragen van een gordel (7x) en het rijden over een verdrijvingsvlak (1x). Maar liefst 60 bestuurders kregen een verbaal voor het overtreden van de maximum snelheid.

Politie schrijft 10 processen-verbaal uit
ZUIDLAREN - De politie heeft woensdagmiddag rond 16.30 uur aan de Annerweg 10 processen-verbaal uitgeschreven. Acht bestuurders droegen geen gordel, één belde niet handsfree en een andere weggebruiker had een verkeerde uitlaat onder de auto. In de nacht van woensdag op donderdag rond 6.30 uur werden van zes bestuurders blaasproeven afgenomen. Geen van hen verkeerde onder invloed. In totaal werden 2 bekeuringen uitgeschreven voor het voeren van onjuiste verlichting.

Blaastesten afgenomen: bestuurders reden zonder alcohol RODEN - De politie in Roden heeft woensdagavond twee bestuurders bekeurd wegens het niet dragen van een gordel. In totaal werden 8 blaastesten afgenomen van bestuurders. In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten tussen 23.30 uur en 1.30 uur 20 blaastesten afgenomen bij bestuurders. Geen van hen verkeerde onder invloed van alcohol.

Rijbewijs hardrijder ingevorderd
EMMEN - Tijdens een verkeerscontrole werd een 42-jarige bestuurder van een personenauto gelaserd met een lasergun op de Hondsrugweg. Na correctie bleek dat de man 104 km per uur reed, terwijl de toegestande snelheid 50 km. is. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Geen alcomoblisten tijdens alcoholcontrole
ASSEN - De politie heeft woensdagavond rond 21.30 uur alcholcontroles uitgevoerd op de Europaweg-Zuid en de Overcingellaan. In totaal werden 180 blaastesten afgenomen.

Man bekeurd wegens rijden zonder rijbewijs
HOOGERSMILDE - In de nacht van woensdag op donderdag is een 41-jarige man uit Smilde op de Veldhuizenweg bekeurd wegens het rijden zonder rijbewijs. De man kreeg een proces-verbaal mee naar huis.

Jongeman aangehouden wegens bedreiging
HOOGEVEEN - De politie heeft woensdagmiddag rond 14.00 uur een 17-jarige verdachte aangehouden wegens bedreiging. De politie kreeg een melding dat hij thuis de huisraad had vernield en zijn moeder had bedreigd. De jongeman is voor verhoor ingesloten.

Ramona Venema verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot donderdagmiddag 17.00 uur. Tel. 0592-361268 of 06-52528533.

info@politie-drenthe.nl