Gemeente Aalsmeer


Houd de Westeinderplas schoon, breng u snoeihout gewoon!!!

Regelmatig gebeurt het nog dat eilandeigenaren in de Westeinderplas hun overgebleven snoeihout verbranden of dumpen in het water. Aangezien dit milieudelicten zijn waar streng op gecontroleerd wordt, biedt de gemeente Aalsmeer dit jaar de mogelijkheid aan eilandeigenaren om hun snoeihout gratis en verantwoord af te voeren. De 'snoeiboot' vaart hiervoor speciaal uit. In 2004 gebeurt dit op 24 april, 2 oktober en 16 oktober. De tijden en locaties:
* 09.00 uur - 12.00 uur: Schuilhaven de Winkel
* 13.00 uur - 16.00 uur: Baggerdepot Otto aan de doorgang Grote Brug

Alleen snoeihout van recreanten wordt aangenomen. Bedrijfsafval, zoals seringenhout -en kluiten wordt niet geaccepteerd. Als de boot op de aangegeven tijd niet aanwezig is dan is deze waarschijnlijk even aan het lossen. Voor meer informatie over de takkeninzameling en de snoeiboot kunnen geĂŻnteresseerden contact opnemen met Franz van Tilburg, tel.nr. 0622217103.

Het illegaal storten van takken veroorzaakt een afname in de hoeveelheid water, het dichtslibben van watergangen en het ontstaan van illegale afvalinrichtingen. Daarnaast treedt er een rottingsproces op waardoor het zuurstofgehalte in het water daalt. Dit kan negatieve gevolgen hebben voor de flora en fauna in de Westeinderplas.

Gemeentehuis gesloten tijdens feestdagen

In verband met de komende feestdagen is het gemeentehuis op de volgende dagen gesloten:

Vrijdag 30 april (Koninginnedag)

Woensdag 5 mei (Bevrijdingsdag)

Donderdag 20 mei (Hemelvaart)

Vrijdag 21 mei (Hemelvaart)

Maandag 31 mei (Tweede Pinksterdag)

Commissie Regionaal Overleg Schiphol

De Commissie Regionaal Overleg Schiphol is de organisatie die zich bezighoudt met hinder in de Schipholregio. Deze organisatie heeft tot doel hinder in de Schipholregio tegen te gaan. Binnen de CROS zijn de verschillende lokale en regionale overheden en de vliegsector tezamen vertegenwoordigd. Op de CROS-website vindt u actualiteiten op het gebied van Schiphol, zaken die bedacht zijn om hinder in de regio terug te dringen, vluchtschema's, de mogelijkheid tot het doen van een klacht en nog veel meer informatie. We nodigen u uit de site eens te bezoeken:
www.crosinfo.nl

Gemeentegids 2004-2005: Gegevens gezocht!!

In september 2004 komt de nieuwe gemeentegids uit. Om de gids zo actueel mogelijk te maken verzoekt de gemeente Aalsmeer lezers van deze krant adreswijzigingen en andere mutaties van uw vereniging of belangenorganisatie, zo spoedig mogelijk door te geven aan de afdeling publiekszaken t.a.v. Bernadet Hoogervorst, tel. 387 635. Mailen kan ook, het adres is:
Bernadette.Hoogervorst@Aalsmeer.nl

Extra controle op illegale bomenkap

De controledienst van de gemeente Aalsmeer gaat de komende maanden extra controleren op het illegaal kappen van bomen. Wanneer iemand betrapt wordt, zal direct proces-verbaal worden opgemaakt. Het is dus aan te raden een kapvergunning aan te vragen bij de gemeente. Een groenspecialist van de gemeente zal dan bepalen of de vergunning verstrekt wordt. Ook het knotten en 'terugnemen' van bomen is niet zonder meer toegestaan. In principe mogen alleen jonge bomen worden geknot. Om vervelende situaties te voorkomen is het ook in dit geval raadzaam een groenspecialist van de gemeente te raadplegen.

Het gebeurt nog regelmatig dat de controledienst processen-verbaal moet uitschrijven. Zo zijn zeer recent vijf mensen bekeurd voor het illegaal kappen van bomen op de eilanden in de Westeinderplassen. De overtreders waren bezig met kettingzagen ongeveer honderd bomen om te zagen, zonder in het bezit te zijn van een kapvergunning. Op enkele percelen heeft een ware kaalslag plaatsgevonden. Ongeveer honderd bomen zijn gekapt of ontsierd door ze op een hoogte van twee meter af te zagen. De overtreders kunnen binnenkort een boete van justitie in de bus verwachten.

Let op: broedseizoen van start!!!

Artikel 8 van de Flora -en faunawet vertelt dat vogels tijdens het broedseizoen niet verstoord mogen worden. Dit betekent dat bomen waarin zich nesten van vogels bevinden niet mogen worden gekapt. Bij het aanvragen van een kapvergunning dient hier rekening mee te worden gehouden.

Extra parkeercontrole in Aalsmeer

Met ingang van 20 april aanstaande gaan parkeercontroleurs van Stadstoezicht Amsterdam "rode kaarten" onder de ruitenwissers schuiven van fout geparkeerde automobilisten in Aalsmeer. Aan de hand van deze kaarten wordt aangegeven dat een overtreding begaan is en uiteraard wordt ook aangegeven welke fout dat is. Blijft het de eerste twee weken nog bij een waarschuwing, begin mei wordt er daadwerkelijk gehandhaafd op foutparkeren. De controle zal zich met name richten op de zogeheten blauwe zone die zich bevindt in Aalsmeer-Dorp. De controleurs worden ondersteund door de politie Aalsmeer.

Stadstoezicht Amsterdam heeft buitengewoon opsporingsambtenaren in dienst. Naast de politie zijn de ambtenaren van Stadstoezicht in Amsterdam de enige door justitie aangewezen en bevoegde personen om voertuigen in Aalsmeer te verbaliseren. Iemand die bijvoorbeeld geparkeerd staat bij een stopverbod kan rekenen op een bekeuring. Ook als de tijd van de parkeerschijf is verstreken, terwijl in een blauwe zone is geparkeerd, kan de automobilist in kwestie een bekeuring verwachten. Daarnaast kan de dienst een boete uitschrijven voor voertuigen die geparkeerd staan op een laad- en losplaats of een invalidenplaats. Als de bereikbaarheid of de veiligheid in het geding is kan Stadstoezicht bovendien voertuigen wegslepen.

Door omstandigheden is er een tijd lang minimale controle geweest op foutparkeren in Aalsmeer. Dit tot ergernis van vele bewoners met name uit Aalsmeer-Dorp. Stadstoezicht Amsterdam is al anderhalf jaar verantwoordelijk voor het wegslepen van verkeerd geparkeerde auto's in Aalsmeer. De gemeente Aalsmeer heeft hier goede ervaringen mee en heeft daarom besloten de samenwerking uit te breiden en zodoende tegemoet te komen aan de klachten van veel Aalsmeerders.