Politie Zuid-Holland-Zuid

22/04 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

22-04-2004 - Persberichten District I

INBRAAK SCHOOL
DORDRECHT Op woensdagochtend, 21 april 2004, omstreeks 02.45 uur, is ingebroken in een school aan de S.M. Hugo van Gijnweg. Nadat een ruit met een trottoirtegel werd ingegooid, werd door middel van handreiking een voor het raam staand flat screen computerbeeldscherm gestolen. Doordat het alarm afging is men niet binnen geweest. De trottoirtegel beschadigde een tafel, een ventilatorschakelaar en een kast. De technische recherche stelt een sporenonderzoek in.

GESTOLEN FIETS
DORDRECHT- Een 17 jarige jongen uit Dordrecht is door politieagenten aangehouden omdat hij op een gestolen fiets reed. Dit gebeurde op dinsdagmorgen, 21 april 2004 op de Maria Montessorilaan. Agenten zagen dat het fietsslot niet in orde was. Tijdens controle van het framenummer bleek dat de fiets al gestolen stond gesignaleerd. De jongen verklaarde dat hij de fiets voor 50 euro had gekocht en niet wist dat deze gestolen was. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

KAT BESCHOTEN
DORDRECHT- Een kat is beschoten met een luchtbuks of luchtdrukpistool. Dit gebeurde op dinsdagmiddag, omstreeks 17.45 uur aan de Zuidendijk in de omgeving van de spoorwegovergang. Toen de rood/witte kater van een half jaar oud, thuis kwam zag de eigenaar dat er iets in zijn kop zat. Een dierenarts constateerde na het nemen van fotos dat het een kogeltje was. Dit is onder narcose operatief verwijderd. De politie stelt een onderzoek in en is op zoek naar de dader. De kat maakt het na de operatie weer goed.

ONTMANTELING HENNEPKWEKERIJ
DORDRECHT-Op de Amstelwijckweg is op 21 april omstreeks 15.45 uur een hennepkwekerij ontmanteld. Een 43-jarige man en een 40-jarige vrouw , beiden uit Dordrecht zijn in de woning aangehouden. In een schuur trof de politie na het volgen van een penetrante hennepgeur een professionele kwekerij aan met 1246 planten die oogstrijp waren. Ook trof de politie een luchtdroger aan die van diefstal afkomstig was. Alles is inmiddels vernietigd.

VOETBALGOAL
DORDRECHT- Op de Koningsweg zijn 21 april omstreeks 19.00 uur twee jongens van 14 en 15 aangehouden, uit Dordrecht. Zij gooiden een boog van een zaalvoetbalgoal van een school in het water om daarmee hun fietsen uit het water te halen. Omstanders vroegen aan de knullen of zij de voetbalgoal weer uit het water wilden halen maar dit weigerden zij. De omstanders hielden daarop de jongens staande en belden de politie. De ouders werden gebeld en zeiden tegen de politie dat de jongens met hun eigen fiets naar huis konden komen.

ONDER INVLOED
DORDRECHT- Op de Dokweg is op 21 april omstreeks middernacht een 47-jarige man uit Dordrecht aangehouden en naar het ziekenhuis vervoerd. Een getuige belde naar de Gemeenschappelijk Meldcentrale en gaf door dat er een man vanaf de Schipbeekstraat onder invloed in zijn auto stapte. De politie ging op zoek naar de man en sprak een andere getuige die aangaf dat er een auto op de Dokweg stilstond. De politie zag dat de betreffende man de parkeerplaats van een benzinestation opreed en zijn auto stil zette. De man had bloeddoorlopen ogen en hij rook naar alcohol. De man stapte wankelend uit en vertelde de politie dat hij eveneens pillen had ingenomen. De man is uit voorzorg door de politie naar het ziekenhuis overgebracht.