Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen

internationaal in de etalage

21-04-04: NBTC zet Holland als MICE-bestemming internationaal in de etalage

Holland zet zich als MICE-bestemming in de etalage door middel van een nieuw grootschalig evenement: Showcase International. Dit evenement wordt georganiseerd door het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC). Zestig tot tachtig meetingplanners uit België, Engeland, Duitsland en Scandinavië krijgen de mogelijkheid om Holland te bezoeken en daarbij een groot aantal partners van de Nederlandse zakelijke markt te ontmoeten.

Showcase International vindt op 26 augustus plaats in Den Haag en bestaat uit een gehele dag met workshops, shows, een seminar en andere activiteiten. Deze dag is gericht op het in contact brengen van de meetingplanners met de Nederlandse zakelijke markt (zoals hotels, DMC´s, PCO´s en congresbureaus) en het netwerken met internationale collega's. Bovendien zijn er verschillende tweedaagse studiereizen aan het evenement verbonden. De Showcase International wordt gesteund door Den Haag Marketing, de deelnemende Nederlandse bedrijven en organisaties en de internationale meeting organisatie MPI.

Marktoverstijgend project
Showcase International betekent letterlijk internationale etalage. Het is de eerste keer dat NBTC een dergelijk groot marktoverstijgend project voor de zakelijke markt organiseert. "De Showcase is een spannend evenement", zegt projectleider Saskia Bierma-Maassen. "We kijken ernaar uit om onze Nederlandse venues en producten aan de internationale meeting planners te laten zien. Holland kent zoveel geweldige steden, hotels, services, congrescentra en speciale venues. We willen hier een unieke belevenis van maken."

Den Haag locatie voor showcase
Saskia Bierma-Maassen: "We hebben dit jaar voor Den Haag als de locatie van de Showcase gekozen, vanwege een groot aantal redenen. Zo heeft Den Haag een uitgebreid scala van geschikte locaties voor het houden van zakelijke meetings en de stad leent zich uitstekend voor een professioneel, maar leuk en interessant programma. Den Haag heeft een internationaal imago, dankzij de aanwezigheid van vele diplomatische instanties en internationale bedrijven. Kortom, de stad past precies in het programma dat wij willen aanbieden. Daarnaast is Den Haag makkelijk te bereiken voor onze internationale gasten. Andere conferentiesteden als Maastricht, Eindhoven, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam en Noordwijk, die alle hun eigen unieke faciliteiten en karakter hebben, zullen ook worden bezocht door middel van pre- en posttours."

Studiereizen
De deelnemende meeting planners kunnen in aansluiting op de showcase kiezen uit participatie in een van de vier verschillende pre- en posttours. Dit zijn: Utrecht en Amsterdam (24-25/8), Amsterdam (Schiphol) - Noordwijk (24-25/8), Maastricht - Eindhoven (27-28/8) en Den Haag - Rotterdam (27-28/8). De rode draad van deze studiereizen is `beleving'. Het is de bedoeling dat Holland ten volste wordt `beleefd' tijdens deze reizen. De nadruk ligt dus voornamelijk op activiteiten.

Deelname
Geïnteresseerde meeting planners kunnen zich aanmelden via de volgende website: www.holland.com/showcase. Deelname aan de Showcase International en de daarbijbehorende tours is gratis. Er is echter een borg gesteld van 100 euro, die zal worden terugbetaald bij daadwerkelijke bijwoning van het evenement.