Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem - Nijmeegse gewond bij verkeersongeval

Publicatiedatum: 22-04-2004

Een 49-jarige vrouw uit Nijmegen is woensdagmiddag gewond geraakt nadat ze op de Steenstraat was aangereden door een automobilist. Het slachtoffer zou omstreeks half twee de rijbaan zijn opgelopen en had daarbij vermoedelijk de naderende automobilist over het hoofd gezien. Daarbij liep ze hoofdletsel op en moest vervolgens naar het ziekenhuis worden gebracht. De automobilist, een 19-jarige Arnhemmer, had tegenover de politie verklaard dat de vrouw kennelijk zonder uit te kijken de straat was overgestoken. Een aanrijding had hij niet meer kunnen voorkomen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - aanhoudingen na belediging

Publicatiedatum: 22-04-2004

De politie heeft woensdagmiddag op de Hommelseweg drie personen aangehouden wegens ondermeer belediging. Even na twee uur 's middags spraken surveillerende agenten een 21-jarige Arnhemmer aan over een parkeerovertreding. Daarbij zou de man zich bedreigend hebben uitgelaten tegenover de agenten, waarop hij werd aangehouden. Een 19-jarige vrouw, eveneens uit Arnhem en een bekende van de aangehouden Arnhemmer deed ook een duit in het zakje en schold de agenten eveneens uit. De vrouw werd vervolgens ook aangehouden. Een derde, een 17-jarige man uit Overloon, die kennelijk ook bij het aangehouden gezelschap hoorde weigerde op het verzoek van de agenten weg te gaan, waarop ook hij werd aangehouden. Alle verdachten zijn later met een boete naar huis gestuurd. De 21-jarige kreeg een boete van 460 euro, zijn vriendin moest 220 euro betalen. Bij het niet betalen van de boetes zullen beiden zich voor de rechter moeten verantwoorden. De 17-jarige jongen uit Overloon kreeg een boete van 100 euro.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem - Arnhemmer verdacht van strooptocht bij winkels
Publicatiedatum: 22-04-2004

Een 35-jarige man uit Arnhem is woensdagmiddag op de Vijzelstraat in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. Surveillerende agenten zagen de man rond half drie lopen terwijl hij zich bij het zien van de agenten afwendde en wegliep. Bij controle bleek de man ondermeer kleding en schoenen bij zich te hebben waar de prijslabels nog aan zaten. Over de herkomst van de goederen kon hij in eerste instantie geen redelijke verklaring afleggen. De aangetroffen goederen bleken afkomstig te zijn van verschillende winkels in de Arnhemse binnenstad. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten. Bij een vijftal andere gevallen van winkeldiefstallen in Arnhem werden door de politie woensdag nog eens vijf verdachten aangehouden. Ze zijn allen met een dagvaarding weer in vrijheid gesteld.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Velp/Rozendaal - gordelactie `Goochem'

Publicatiedatum: 22-04-2004

Het verkeershandhavingsteam van de politie heeft woensdag in Velp en Rozendaal controles gehouden op het gebruik van autogordels, in het kader van de actie `Autogordels, ook agterin'. Het VHT controleerde op de Rozendaalselaan en Waterstraat in Velp en op de Jachtlaan en Jagermeesterlaan in Rozendaal. In totaal 400 bestuurders werden gecontroleerd. De politie deelde ongeveer 70 Goochems uit. Goochem, het gordeldier, is een presentje in de vorm van een knuffeldier dat aan de autogordel kan worden bevestigd. Kinderen die gebruik maken van de autogordel krijgen een Goochem uitgereikt om zo het gebruik van autogordels achterin te stimuleren. Naast de Goochems werden er ook bonnen uitgedeeld: 33 bestuurders kregen een bekeuring omdat ze gordel niet droegen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden